Το Transfusion είναι ένα κοκτέιλ που έχει γίνει δημοφιλές στα γήπεδα του γκολφ. Αν και η ακριβής προέλευσή του είναι ασαφής (πιστεύεται ότι προέρχεται από τα μέσα του 20ου αιώνα), έχει συνδεθεί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ ο οποίος ήταν λάτρης του γκολφ. Το κοκτέιλ έχει αποκτήσει φήμη για την αναζωογονητική του δράση, ενώ δεν αποκλείεται η ονομασία “Transfusion” (μετάγγιση) να συνδέεται με αυτή την άποψη, ότι το ποτό βοηθά στην αναζωογόνηση και την αποκατάσταση.
Print

Transfusion κοκτέιλ
- Συνολικός χρόνος: 00:02
- Μερίδες: 1
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 80 ml βότκα (περίπου 2 σφηνάκια)
- 40γρ. με 45γρ. χυμό σταφυλιού Concord (περίπου 1 σφηνάκι)
- 7γρ. φρέσκος χυμός λάιμ
- 40γρ. ginger ale (τζιτζιμπίρα)
- Φέτες λάιμ ή κατεψυγμένα σταφύλια για γαρνίρισμα (προαιρετικό)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Γεμίστε ένα ποτήρι (κατά προτίμηση ένα highball ποτήρι) με πάγο.
- Προσθέστε τη βότκα, το χυμό σταφυλιού και χυμό λάιμ. (Για όσους προτιμούν μια πιο φρουτώδη, ελαφρώς πιο γλυκιά γεύση, προσθέστε μια επιπλέον δόση χυμού σταφυλιού κατά βούληση.)
- Ολοκληρώστε από πάνω με τη τζιτζιμπίρα και γαρνίρετε (προαιρετικά) με κατεψυγμένα σταφύλια και φέτες λάιμ.
- Εκτέλεση: 00:02
- Κατηγορία: Ποτά – Ροφήματα
- Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξεις-κλειδιά: Βότκα
Σχόλια 0