Μοναδικός μεζές του καλοκαιριού για να απολαύσετε το τσιπουράκι σας. Τοποθετήστε το χταπόδι σε μια μεγάλη πιατέλα , πασπαλίστε με κάπαρη, μαϊντανό και την πάπρικα και …στην υγειά σας!
PrintΧταπόδι με κάπαρη και πάπρικα
- Συνολικός χρόνος: 90 λεπτά
- Μερίδες: 6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 μεγάλο χταπόδι
- 2–3 φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι ξερό (χοντροκομμένο)
- λίγο θυμάρι
- λάδι για τηγάνισμα
- 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. καυτερή καπνιστή πάπρικα
- 3 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος (ψιλοκομμένος)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετήστε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το χοντροκομμένο κρεμμύδι και το νερό, καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1ώρα & 15 λεπτά). Αφήστε να κρυώσει αρκετά, για να το χειριστείτε, στη συνέχεια μεταφέρετε το χταπόδι σε ένα απορροφητικό χαρτί, μέχρι να στεγνώσει. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως το μαγειρεμένο χταπόδι μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα καλυμμένο δοχείο μέσα στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
- Κόψτε τα πλοκάμια «υπό γωνία» σε λεπτές φέτες. Θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τις φέτες μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς (περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά) – ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε 2 δόσεις (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας).
- Τοποθετήστε σε μια μεγάλη σανίδα ή πιατέλα , πασπαλίστε με κάπαρη, μαϊντανό και την πάπρικα. Ανάλογα, προσθέστε λίγο ξύσμα και χυμό λεμονιού ή ξύδι .
Λέξεις-κλειδιά: Χταπόδι
Σχόλια 0