Μια εύκολη και νόστιμη χειμωνιάτικη συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Με φρέσκο ή κατεψυγμένο μπακαλιάρο σε φιλέτο, μπορείτε την τελευταία στιγμή να ετοιμάσετε μια υπέροχη ψαρόσουπα.
Print

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο
- Συνολικός χρόνος: 25'-30' λεπτά
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 συσκευασία κατεψυγμένος μπακαλιάρος φιλέτο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 μικρά καρότα σε ροδέλες
- 4 κλωνάρια σέλινο
- 3 πατάτες κομμένες (κυδωνάτες)
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες μαζί, έως ότου μαραθεί το κρεμμύδι. Σκεπάζετε με νερό και αλατίζετε.
Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το φαγητό σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το καρότο και η πατάτα.
Κατόπιν, προσθέτετε το ψάρι και βράζετε για 10 λεπτά ακόμα.
Αφαιρείτε το παραπανίσιο κρεμμύδι και το σέλινο. Βάζετε στο multi δύο-τρία κομμάτια πατάτας, μαζί με 2 κουτάλες ζωμό και το χυμό λεμονιού και αλέθεται καλά.
Ρίχνετε το μείγμα στη σούπα και το αφήνετε να πάρει μία-δύο βράσεις, μέχρι να χυλώσει η σούπα.
Σερβίρετε, συνοδεύοντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λέξεις-κλειδιά: Ψαρόσουπα
Σχόλια 0