Το Αρμένικο σις κεμπάπ (ή χοροβάτς στα Αρμένικα), μοιάζει πολύ με το ελληνικό σουβλάκι και το τουρκικό κεμπάπ. Γίνεται συνήθως από μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας (συνήθως οι Αρμένιοι προτιμούν το αρνί). Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό ψητό της αρμενικής κουζίνας και καταναλώνεται ευρέως σε εστιατόρια και οικογενειακά μπαρμπεκιού.
Print

Σις κεμπάπ Αρμένικο (khorovats)
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- ¼ φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. ξύδι
- ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ½ κ.γ. σουμάκ (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. πάπρικα
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Κόψτε το μπούτι του αρνιού σε κύβους 3,5 με 4 εκ. περίπου.
-
Για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, το κρασί, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, τη πάπρικα και το σουμάκ (προαιρετικά). Προσθέτουμε το κρέας και μαρινάρουμε όλο το βράδυ.
-
Σουβλίζουμε το μαριναρισμένο κρέας (προσθέτουμε προαιρετικά ενδιάμεσα κομμάτια κρεμμυδιού). Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας τα σουβλάκια κάθε λίγα λεπτά.
- Κατηγορία: Σάλτσες – Μαρινάδες, Σχάρας – Σούβλας
- Κουζίνα: Αρμένικη
Λέξεις-κλειδιά: Αρνί, Σουβλάκι
Σχόλια 0