Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Γιατί είναι σημαντικά τα συστήματα ιχνηλασιμότητας τροφίμων

Γιατί είναι σημαντικά τα συστήματα ιχνηλασιμότητας τροφίμων

Τα συστήματα ιχνηλασιμότητας τροφίμων είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση του αποθέματος και τον εντοπισμό προβλημάτων στη γραμμή παραγωγής σας. Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους η επιχείρησή σας το χρειάζεται.

Η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων δεν θα είναι μόνο ένα τεράστιο όφελος για την επιχείρησή σας, αλλά ένα καλό σύστημα θα σας δώσει τα εργαλεία για να πραγματοποιήσετε εύκολα ανακλήσεις προϊόντων. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε γιατί είναι σημαντική η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων.

Η ιχνηλασιμότητα είναι η δυνατότητα παρακολούθησης της κίνησης των προϊόντων σας, προς τα εμπρός και προς τα πίσω, σε όλη  την αλυσίδα εφοδιασμού της παραγωγής  τροφίμων.

Αξιοποιώντας το σύστημα ιχνηλασιμότητας των τροφίμων, σας βοηθά:

  • Να βελτιώσετε τη διαχείριση των αποθεμάτων σας
  • Να συμμορφώνεστε στους κανονισμούς
  • Και να διατηρήσετε μια θετική εικόνα για την επιχείρηση σας

Τι είναι τα συστήματα ιχνηλασιμότητας τροφίμων;

Τα συστήματα ιχνηλασιμότητας τροφίμων είναι εργαλεία που σας βοηθούν να καταγράψετε, να παρακολουθείτε και να επαληθεύετε το ιστορικό ενός προϊόντος, καθώς και την τοποθεσία που έχει φτάσει μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού σας.

Η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε το ευπαθές απόθεμά σας, παρέχοντάς σας τα εργαλεία για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας συμβατή στους κανονισμούς και να πραγματοποιήσετε ανακλήσεις προϊόντων.

Τα καλύτερα συστήματα ιχνηλασιμότητας τροφίμων θα σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα πληροφορίες σχετικά με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται σε ένα προϊόν (είτε για μια παρτίδα ή για μεμονωμένο συστατικό) και τη οδό παρασκευής των προϊόντων σας.

Η ιχνηλασιμότητα προϊόντων χρησιμοποιείται και σε άλλους κλάδους, όπως στα φαρμακευτικά προϊόντα και στα καλλυντικά.

Γιατί είναι σημαντικά τα συστήματα ιχνηλασιμότητας τροφίμων;

Εκτός από τα άμεσα οφέλη από τη βελτίωση της διαχείρισης του αποθέματός σας με μια σαφέστερη επισκόπηση της κίνησης ενός προϊόντος, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί λόγοι (και οφέλη) για την εφαρμογή της ιχνηλασιμότητας των τροφίμων.

Ένα προηγμένο συστήματα ιχνηλασιμότητας τροφίμων είναι σημαντικό γιατί σας βοηθάει να αναλύσετε τις διαδικασίες παραγωγής σας για να δείτε ακριβώς πού κατά μήκος της γραμμής παραγωγής σας συμβαίνουν τα τυχόν προβλήματα, έτσι ώστε να απαιτούνται λιγότερες διορθωτικές ενέργειες, και κατά συνέπεια περισσότερα οικονομικά οφέλη, καθώς αποφεύγονται οι οικονομικές επιπτώσεις των μολυσμένων προϊόντων που βγαίνουν στην αγορά.

Είναι απαραίτητη η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει οι πολίτες της να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα πρότυπα. Για το σκοπό αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη νομοθετική προσέγγιση για την ασφάλεια των τροφίμων  και την προστασία των καταναλωτών.

Από την 1/1/2005 σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία όλες οι εταιρίες που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων θα πρέπει να εφαρμόζουν υποχρεωτικά σύστημα ιχνηλασιμότητας.

ΠΗΓΗ: Διαδίκτυο

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top