Κοτόπουλο με κρέμα λεμονιού και σάλτσα σκόρδου

Κοτόπουλο με κρέμα λεμονιού και σάλτσα σκόρδου

Είναι ένα εξαιρετικά εύκολο γεύμα στην εκτέλεση γιατί όλο το μαγείρεμα γίνεται στο τηγάνι (κοτόπουλο, σάλτσα κ.λπ.). Γαρνίρετε στο τέλος με μυρωδικά της αρεσκείας σας!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με κρέμα λεμονιού και σάλτσα σκόρδου


  • Συνολικός χρόνος: 30 ΛΕΠΤΑ
  • Μερίδες: 4

Συστατικά



  • 4 στήθη κοτόπουλου


  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή βούτυρο)


  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα


  •  Αλάτι και πιπέρι


  • 1 φλιτζάνι ή 250 ml ζωμό κοτόπουλου


  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού


  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες


  • 1 κουταλάκι πάπρικα


  • 1⁄2 κούπα ή 125 ml κρέμα γάλακτος 35%


  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή άλλα μυρωδικά)


  • 1 κουταλάκι καλαμποκάλευρο για να παχύνει η σάλτσα


  •  1⁄2 λεμόνι σε φέτες


Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Σοτάρουμε τα στήθη κοτόπουλου για λίγα λεπτά, και από τις δύο πλευρές, σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρέστε το στήθος κοτόπουλου και κρατήστε τα σε ένα πιάτο.
Βάλτε τα κρεμμύδια στη θέση του κοτόπουλου. Σωτάρετε για 2 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε γρήγορα χωρίς να κάψουμε το σκόρδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ζωμό.
Βάλε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά σκεπασμένο. Η σάλτσα θα μειωθεί λίγο.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Ρίξτε μερικές φέτες λεμονιού στο στήθος κοτόπουλου. Μόλις αρχίσει να βράζει πάλι μαγειρέψετε για 5 λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά. Αν σας αρέσει μια χοντρή σάλτσα, προσθέστε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύετε καλά για να αραιωθεί εντελώς. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 2 λεπτά. Θυμηθείτε, η σάλτσα θα πυκνώνει περισσότερο καθώς κρυώνει.
Το πιάτο σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Λέξεις-κλειδιά: Κοτόπουλο

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top