Τα ζυμαρικά με βούτυρο και παρμεζάνα είναι ένα πιάτο που αρέσει σε όλους. Το μεγαλείο αυτής της συνταγής βρίσκεται στην απλότητά της, στην καθολική της απήχηση και στις αμέτρητες επιλογές προσθήκης επιπλέον υλικών.
Print

Σπαγγέτι με βούτυρο και παρμεζάνα
- Συνολικός χρόνος: 00:20
- Μερίδες: 6-8 1x
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κουταλιές της σούπας (28 γρ.) ανάλατο βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 έως 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες καλά
- Αλάτι
- 450 γρ. σπαγγέτι ή άλλα μακριά ζυμαρικά, όπως λιγκουίνι ή φετουτσίνι
- 3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Λιώστε το βούτυρο και ζεστάνετε μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου και αφήστε τις να τσιγαριστούν ώστε να αρωματίσουν το λάδι, για 5 έως 7 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Βράστε τα ζυμαρικά λίγο λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο τηγάνι με το σκόρδο και το βούτυρο. Ξαναβάλτε το τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
- Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία και ελαφρώς πηχτή, για 3 έως 5 λεπτά.
- Ανακατέψτε μέσα τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα στο πλάι ή από πάνω.
- Προετοιμασία: 00:05
- Εκτέλεση: 00:15
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Στο Τηγάνι
- Κουζίνα: Αμερικάνικη
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: Ανά μερίδα
- Θερμίδες: 453 kcal
- Σάκχαρα: 2 γρ.
- Νάτριο: 228 mg
- Λιπαρά: 18 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 6 γρ.
- Trans λιπαρά: 0,2 γρ.
- Υδατάνθρακες: 59 γρ.
- Φυτικές ίνες: 3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 14 γρ.
- Χοληστερόλη: 21 mg
Λέξεις-κλειδιά: Βούτυρο, Ζυμαρικά, Παρμεζάνα
Σχόλια 0