Μια συνταγή σαλάτας που ξεχειλίζει από γεύση και χρώμα. Διάφορα χόρτα, ψητά παντζάρια, υγιεινό αβοκάντο και δροσιστικό γκρέιπφρουτ. Όλα όσα θα μπορούσατε να βάλετε σε μια υγιεινή σαλάτα. Ιδανικό ως ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή brunch για το Σαββατοκύριακο.
PrintΣαλάτα με παντζάρι, αβοκάντο & γκρέιπφρουτ
- Διατροφή: Vegetarian
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 γκρέιπφρουτ κόκκινο
- 1 παντζάρι
- 1 αβοκάντο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- Φύλλα δυόσμου
- Λευκό ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Μέλι
- Χυμός ½ πορτοκαλιού
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζουμε το παντζάρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε κύβους.
Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και το γκρέιπφρουτ και αφαιρούμε την μεμβράνη.
Σε μια πιατέλα στρώνουμε την ρόκα, ακουμπάμε επάνω το αβοκάντο, το παντζάρι και το γκρέιπφρουτ, προσθέτουμε σε ροδέλες το κρεμμυδάκι, μόνο το λευκό μέρος.
Στο μούλτι ανακατεύουμε τον δυόσμο, το μέλι, το πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο, περιχύνουμε την σάλτσα και σερβίρουμε.
Λέξεις-κλειδιά: Παντζάρι, Αβοκάντο, Γκρέιπφρουτ
Σχόλια 0