Μια παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζεται σε περιοχές όπως την Κύπρο και την Κρήτη, εξάλλου τα εντόσθια είναι αγαπημένος μεζές όλων των κρητικών. Το συκώτι στιφάδο είναι ένα θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τη μεστή γεύση του συκωτιού με τη γλύκα των καραμελωμένων κρεμμυδιών.
Print

Στιφάδο με συκώτι (κατσικίσιο ή αρνίσιο)
- Συνολικός χρόνος: 60΄
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 συκώτι (κατσικίσιο ή πρόβειο)
- 15 κρεμμύδια μέτρια
- 5–6 ντομάτες
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι κρασί
- 2–3 δαφνόφυλλα
- 2–3 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβουμε σε κομμάτια το συκώτι.
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
- Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, αφού τα κόψουμε σε ροδέλες, και μετά προσθέτουμε το συκώτι.
- Ακολούθως, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το κρασί και όλα τα υπόλοιπα εκτός το αλάτι.
Το αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα κρεμμύδια, για περίπου 1 ώρα, προς το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν σας είναι δύσκολο να βρείτε κατσικίσιο ή αρνίσιο συκώτι γίνεται εξίσου νόστιμο και με μοσχαρίσιο συκώτι.
- Εκτέλεση: 60΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
- Κουζίνα: Ελληνική
Λέξεις-κλειδιά: Κρεμμύδι, Συκώτι
Σχόλια 0