Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας, φτιάξτε μοναδικά σπιτικά τσιπς με αράβικη πίτα και συνοδέψτε τα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού, σίγουρα νόστιμο, σίγουρα απολαυστικό!
Print

Τσιπς αράβικης πίτας με ντιπ γιαουρτιού
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 αράβικες πίτες
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 200γρ τυρί φιλαδέλφεια
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαιντανό ψικομμένο
- μια χούφτα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 4–5 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- λίγη πάπρικα σε σκόνη
- αλάτι & πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβετε τις αράβικες πίτες σε λεπτές λωρίδες, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Για το ντιπ βάζετε όλα τα υλικά σ’ ένα μπωλ, τα ανακατεύετε πολύ καλά, σερβίρεται δροσερό σε μπώλ με τα τσιπς αράβικης.
- Κατηγορία: Αλείμματα, Σάντουιτς – Σνακ
Λέξεις-κλειδιά: Αράβικη Πίτα, Γιαούρτι
Σχόλια 0