Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας, φτιάξτε μοναδικά σπιτικά τσιπς με αράβικη πίτα και συνοδέψτε τα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού, σίγουρα νόστιμο, σίγουρα απολαυστικό!
PrintΤσιπς αράβικης πίτας με ντιπ γιαουρτιού
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 αράβικες πίτες
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 200γρ τυρί φιλαδέλφεια
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαιντανό ψικομμένο
- μια χούφτα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 4–5 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- λίγη πάπρικα σε σκόνη
- αλάτι & πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβετε τις αράβικες πίτες σε λεπτές λωρίδες, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Για το ντιπ βάζετε όλα τα υλικά σ’ ένα μπωλ, τα ανακατεύετε πολύ καλά, σερβίρεται δροσερό σε μπώλ με τα τσιπς αράβικης.
- Κατηγορία: Αλείμματα, Σάντουιτς – Σνακ
Λέξεις-κλειδιά: Αράβικη Πίτα, Γιαούρτι
Σχόλια 0