Ο συνδυασμός των φρέσκων κολοκυθιών και μυρωδικών με τα τυριά δημιουργεί μια ζουμερή γέμιση, ενώ το σουσάμι από πάνω προσθέτει τραγανή υφή. Χωρίς την πολυπλοκότητα του φύλλου, αυτή η πίτα ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να υστερεί σε γεύση. Μια απλή αλλά πεντανόστιμη εκδοχή της παραδοσιακής πίτας, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας.
Print

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
- Συνολικός χρόνος: 01:05
- Μερίδες: 4-6 1x
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 αυγά
- 1,5 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (200 ml)
- 2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους (τριμμένα & στραγγισμένα)
- 1 μεσαίου μεγέθους κόκκινη πιπεριά φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/3 κ.γλ. δυόσμος αποξηραμένος τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Αλάτι κατά βούληση
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυματισμένη
- 1,5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γαρνίρισμα:
- Μαύρο κύμινο
- Σουσάμι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πρώτα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα στύβουμε για να φύγει το περιττό νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ετοιμάζουμε την κόκκινη πιπεριά ψιλοκόβοντάς την σε μικρά κυβάκια.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το θρυμματισμένο τυρί, το κεφαλοτύρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί διαμέτρου 29 εκ. και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Πασπαλίστε με το μαύρο κύμινο και το σουσάμι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°-180°C (αέρα), για περίπου 40 με 45 λεπτά.
- Προετοιμασία: 00:20
- Εκτέλεση: 00:45
- Κατηγορία: Με Αλεύρι, Σάντουιτς – Σνακ, Φούρνου
Λέξεις-κλειδιά: Κολοκύθα, Κολοκυθάκια, Τυρί, Φέτα
Σχόλια 0