Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Ο συνδυασμός των φρέσκων κολοκυθιών και μυρωδικών με τα τυριά δημιουργεί μια ζουμερή γέμιση, ενώ το σουσάμι από πάνω προσθέτει τραγανή υφή. Χωρίς την πολυπλοκότητα του φύλλου, αυτή η πίτα ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να υστερεί σε γεύση. Μια απλή αλλά πεντανόστιμη εκδοχή της παραδοσιακής πίτας, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας.

Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο


  • Συνολικός χρόνος: 01:05
  • Μερίδες: 4-6 1x

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 3 αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (200 ml)
  • 2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους (τριμμένα & στραγγισμένα)
  • 1 μεσαίου μεγέθους κόκκινη πιπεριά φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 κ.γλ. δυόσμος αποξηραμένος τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  •  Αλάτι κατά βούληση
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυματισμένη
  • 1,5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γαρνίρισμα:

  • Μαύρο κύμινο
  • Σουσάμι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πρώτα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  2. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα στύβουμε για να φύγει το περιττό νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ετοιμάζουμε την κόκκινη πιπεριά ψιλοκόβοντάς την σε μικρά κυβάκια.
  4. Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
  5. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το θρυμματισμένο τυρί, το κεφαλοτύρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  7. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  8. Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί διαμέτρου 29 εκ. και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  9. Πασπαλίστε με το μαύρο κύμινο και το σουσάμι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°-180°C (αέρα), για περίπου 40 με 45 λεπτά.
  • Προετοιμασία: 00:20
  • Εκτέλεση: 00:45
  • Κατηγορία: Με Αλεύρι, Σάντουιτς – Σνακ, Φούρνου

Λέξεις-κλειδιά: Κολοκύθα, Κολοκυθάκια, Τυρί, Φέτα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top