Αυτή η vegan συνταγή σαλάτας με φακές και φρέσκα μυρωδικά έχει όλο το πακέτο, είναι γεμάτη με πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, περιέχει φρέσκα λαχανικά, έχει νόστιμη γεύση, μοναδική υφή και είναι ακόμα καλύτερη την επόμενη μέρα!
Print

Γαλλική σαλάτα με φακές και φρέσκα μυρωδικά
- Συνολικός χρόνος: 00:25
- Μερίδες: 4-6
- Διατροφή: Vegan
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για το ντρέσινγκ
- 2 μεγάλα λεμόνια, στυμμένα
- 1 έως 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες ή ψιλοκομμένες
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- 1/2 έως 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
- 1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
- 1 φλιτζάνι μαύρες ή πράσινες φακές
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 αγγούρι, χοντροκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά (φρέσκια ή ψητή), χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
- 1 πορτοκαλί πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και το μπούκοβο (προαιρετικό). Συνεχίστε το χτύπημα καθώς ρίχνετε το ελαιόλαδο. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αφήστε το στην άκρη καθώς μαγειρεύετε τις φακές.
-
Μαγειρέψτε τις φακές. Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε τις φακές, το φύλλο δάφνης και 3 φλιτζάνια νερό (ή αρκετό νερό για να καλύψετε τις φακές κατά τουλάχιστον 2,5 εκ.). Αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε. Σιγοβράστε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι οι φακές να μαλακώσουν αλλά να έχουν ωραία γεύση. Στραγγίστε τις σε ένα λεπτό σουρωτήρι.
-
Ανακατέψτε το ντρέσινγκ με τις φακές: Προσθέστε τις ζεστές φακές στο μπολ με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε για να καλυφθούν. Αφήστε τις να κρυώσουν για λίγα λεπτά.
-
Προσθέστε τα λαχανικά: Μόλις οι φακές κρυώσουν λίγο (μπορούν να είναι ζεστές, αλλά όχι καυτές), προσθέστε το αγγούρι, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Ανακατέψτε απαλά.
-
Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα. Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
- Προετοιμασία: 00:05
- Εκτέλεση: 00:20
- Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες, Κατσαρόλας - Βραστά
- Κουζίνα: Γαλλική
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: Ανά μερίδα
- Θερμίδες: 253,8 kcal
- Σάκχαρα: 4,2 γρ.
- Νάτριο: 10,2 mg
- Λιπαρά: 12,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,8 γρ.
- Υδατάνθρακες: 28,1 γρ.
- Φυτικές ίνες: 12,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 9,8 γρ.
Λέξεις-κλειδιά: Αγγούρι, Γαλλία, Λεμόνι, Φακές, Πιπεριά
Σχόλια 0