Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χταπόδι με κάπαρη και πάπρικα


  • Συνολικός χρόνος: 90 λεπτά
  • Μερίδες: 6

Οδηγίες

  • Τοποθετήστε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το χοντροκομμένο κρεμμύδι και το νερό, καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1ώρα & 15 λεπτά). Αφήστε να κρυώσει αρκετά, για να το χειριστείτε, στη συνέχεια μεταφέρετε το χταπόδι σε ένα απορροφητικό χαρτί, μέχρι να στεγνώσει. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως το μαγειρεμένο χταπόδι μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα καλυμμένο δοχείο μέσα στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
  • Κόψτε τα πλοκάμια «υπό γωνία» σε λεπτές φέτες. Θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι  και τηγανίστε τις φέτες μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς (περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά) – ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε 2 δόσεις (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας).
  • Τοποθετήστε σε μια μεγάλη σανίδα ή πιατέλα , πασπαλίστε με κάπαρη, μαϊντανό και την πάπρικα. Ανάλογα, πρσοθέστε λίγο ξύσμα  και χυμό λεμονιού  ή ξύδι .

Λέξεις-κλειδιά: Χταπόδι