Η συνταγή είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της κεντροδυτικής Μακεδονίας. Τσόρμπα σημαίνει σούπα και είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται ευρύτερα στις κουζίνες των βαλκανίων. Το όνομα μπορεί να αναφέρεται σε μια ποικιλία από φαγητά που συνήθως περιέχουν κρέας ή λαχανικά, όπως η “μπομπ τσόρμπα” στη Βουλγαρία (σούπα με φασόλια) ή “işkembe çorbası” στη Τουρκία (πατσάς).
Print

Τσόρμπα με ρύζι στο φούρνο
- Μερίδες: 4-6 1x
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 μέτρια κρεμμύδια (το ένα ψιλοκομμένο το άλλο κομμένο σε χοντρές ροδέλες)
- 2 κούπες ρύζι (καρολίνα ή νυχάκι)
- 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό (ή και καυτερό)
- 3–4 κόκκινες αποξηραμένες πιπεριές
- 3–4 αποξηραμένες ντομάτες
- Λάδι
- Αλάτι
- Νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το κόκκινο πιπέρι, στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό και τις αποξηραμένες πιπεριές και ντομάτες, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για λίγο ώστε να μαλακώσουν τα αποξηραμένα λαχανικά.
- Αδειάζουμε την κατσαρόλα σε ένα ταψί και απλώνουμε από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Φούρνου
- Κουζίνα: Βαλκανική
Λέξεις-κλειδιά: Πιπεριά, Ρύζι


















































































































Σχόλια 0