Τσιπούρα στο φούρνο με κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας

Τσιπούρα στο φούρνο με κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας

Η τσιπούρα στο φούρνο με κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας είναι ένα κλασικό πιάτο της μεσογειακής κουζίνας, γεμάτο αρώματα και απλότητα. Πολλές μεσογειακές χώρες συνηθίζουν να ψήνουν ολόκληρα ψάρια στις κουζίνες τους και το κοινό στοιχείο είναι ότι αυτά τα πιάτα περιέχουν φρέσκα υλικά όπως βότανα, λεμόνια και σκόρδο.

Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Τσιπούρα στο φούρνο με κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας


  • Συνολικός χρόνος: 01:10
  • Μερίδες: 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • τσιπούρες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι & μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανου
  • 4 άσπρα κρεμμύδια
  • σκελίδες σκόρδο
  • 3 μέτριες ντομάτες (πολτοποιημένες)
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • κ.σ. ρίγανη
  • κ.γ. μαντζουράνα
  • φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 


ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, όλα τα μυρωδικά (όχι το δεντρολίβανο), τη σάλτσα ντομάτας και τις λιωμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Μόλις η σάλτσα μαγειρευτεί πλήρως, την απλώνουμε σε ένα γυάλινο ταψί. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα ψάρια. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές και στο εσωτερικό τους. Κόβουμε 2 ή 3 σχισμές σε κάθε πλευρά και βάζουμε φέτες λεμονιού σε κάθε σχισμή για περισσότερη γεύση. Γεμίζουμε την κοιλότητα με φέτες λεμονιού και δεντρολίβανο (ή άλλα μυρωδικά της επιλογής μας, προαιρετικό).
  • Τοποθετούμε τσιπούρες στο ταψί πάνω από τη σάλτσα ντομάτας και κρεμμυδιού. Εναλλάξ το κεφάλι με τις ουρές, ώστε να χωρέσουν όλες.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά. Αν θέλουμε τα ψάρια πιο ξεροψημένα, ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου και για άλλα 5 λεπτά στο γκριλ.
  • Προετοιμασία: 00:10
  • Εκτέλεση: 01:00
  • Κατηγορία: Στο Τηγάνι, Φούρνου
  • Κουζίνα: Μεσογειακή

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Serving size: Ανά μερίδα
  • Θερμίδες: 876 kcal
  • Σάκχαρα: 8 γρ.
  • Νάτριο: 3047 mg
  • Λιπαρά: 34 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 18 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 121 γρ.

Λέξεις-κλειδιά: Κρεμμύδι, Ντομάτα, Τσιπούρα, Ψάρι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top