ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΜΑΚΑ
- 220 γρ. μπριζόλα κόντρα φιλέτο, κομμένο σε λεπτές γραμμές
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 ψωμάκια σάντουιτς πορτογαλικού τύπου, φρυγανισμένα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Απλώστε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής, στρώνουμε τις φέτες σκόρδου πάνω στις μπριζόλες.
- Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί, «καρφώνουμε» το σκόρδο στις μπριζόλες χτυπώντας τις φέτες στο κρέας.
- Επαναλάβετε και στην άλλη πλευρά.
- Λιώστε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε κάθε μπριζόλα στο βούτυρο για μόλις δύο με τρία λεπτά, γυρίζοντας μια φορά.
- Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο ίδιο τηγάνι.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
- Επιστρέψτε τις μπριζόλες στα κρεμμύδια και ζεστάνετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Τοποθετήστε το κρέας στα φρυγανισμένα ψωμάκια και απολαύστε!
- Προετοιμασία: 15 λ.
- Εκτέλεση: 20 λ.
Λέξεις-κλειδιά: Prego