Φτιάξτε τη δική σας μαγιονέζα εύκολα και νόστιμα. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για τη δημιουργία της πρώτης μαγιονέζας. Μια ιδιαίτερα δημοφιλής εκδοχή είναι ότι πήρε το όνομά της από τον Κάρολο της Λωρραίνης, δούκα του Μαγιέν, όταν σε ένα δείπνο του, ένας μάγειρας που είχε αναλάβει να φτιάξει μια κρέμα βρήκε ότι εκείνη είχε ξινίσει και έτσι την αντικατέστησε με λάδι!
Print

Εύκολη μαγιονέζα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με τον ανεδευτήρα (σύρμα). Όπως ανακατεύουμε, ρίχνουμε το σπορέλαιο λίγο-λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Λέξεις-κλειδιά: Μαγιονέζα


















































































































Σχόλια 0