Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χταπόδι στην λαδόκολλα


Συστατικά

Κλίμακα
  • 1 χταπόδι 1 εως 2 κιλ.
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λίγο μπαλσάμικο ή απλό ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Λαδόκολλα
  • Λίγο σκόρδο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Έχουμε βγάλει το χταπόδι από την προηγούμενη ημέρα να ξεπαγώσει.
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα και ακουμπάμε επάνω της το χταπόδι.
Τέλος πάνω από το χταπόδι ρίχνουμε λίγο αλάτι το πιπέρι την ρίγανη  το ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες από το ξύδι (αν θέλουμε και το σκόρδο).
Κλείνουμε καλά πρώτα την λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι  ψήνουμε για 1 ώρα και 10 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Λέξεις-κλειδιά: Χταπόδι