Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο

Μπορείτε να βρείτε πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής. Το κρασί, ο συνδυασμός λευκού και κόκκινου φαίνεται να δίνει καλύτερη γεύση στο πιάτο. Βράζουμε το χταπόδι με το λευκό κρασί για 30΄ σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα…

Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Χταπόδι κρασάτο


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 κιλό χταπόδι χτυπημένο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, ξηρό
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Λίγο κόλιανδρο ξηρό
  • Πιπέρι
  • Λίγο αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε το χταπόδι με το λευκό κρασί για 30΄ σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε μία άλλη κατσαρόλα.
Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, τον κόλιανδρο και το πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να χαθούν τα υγρά του και να σχηματιστεί μια αρκετά παχύρευστη σάλτσα.

Λέξεις-κλειδιά: Χταπόδι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top