Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπριζόλες χοιρινές, κρασάτες


Συστατικά

Κλίμακα
  • 1 κιλό μπριζόλες χοιρινές
  • 3/4 φλιτζανιού κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 34 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανέλα
  • Κόλιανδρο ξηρό

Οδηγίες

Βάζουμε τις μπριζόλες σε μαρινάτα (κρασί με κόλιανδρο) από το βράδυ.
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τις μπριζόλες μισοστραγγισμένες.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε σιγανή φωτιά, αφού προσθέσουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη δάφνη.
Όταν ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε το κρασί και τον κόλιαδρο και τις αφήνουμε ακόμα λίγο.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό, και τις αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν.

Λέξεις-κλειδιά: Μπριζόλες