ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΜΑΚΑ
- 1 συκώτι (κατσικίσιο ή πρόβειο)
- 15 κρεμμύδια μέτρια
- 5–6 ντομάτες
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι κρασί
- 2–3 δαφνόφυλλα
- 2–3 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβουμε σε κομμάτια το συκώτι.
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
- Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, αφού τα κόψουμε σε ροδέλες, και μετά προσθέτουμε το συκώτι.
- Ακολούθως, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το κρασί και όλα τα υπόλοιπα εκτός το αλάτι.
Το αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα κρεμμύδια, για περίπου 1 ώρα, προς το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν σας είναι δύσκολο να βρείτε κατσικίσιο ή αρνίσιο συκώτι γίνεται εξίσου νόστιμο και με μοσχαρίσιο συκώτι.
- Εκτέλεση: 60΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
- Κουζίνα: Ελληνική
Λέξεις-κλειδιά: Κρεμμύδι, Συκώτι