Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα Ζυμαρικών


Συστατικά

Κλίμακα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

  • 1 κιλό ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε κύβους
  • 1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα σε κύβους ή ψιλοκομμένη

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε το dressing:  Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον χυμό από 1 λεμόνι, τη ρίγανη, το μαύρο πιπέρι και μερικές πρέζες αλάτι σε ένα μπολ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε κι άλλο αλάτι αν θέλετε (πρόσθεσα επιπλέον 1/2 κουταλάκι του γλυκού) 
  2. Για να φτιάξετε τα ζυμαρικά: Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και τα περνάμε κάτω από κρύο νερό. (κανονικά δεν θα τα περνούσα ποτέ τα ζυμαρικά μου κάτω από κρύο νερό, αλλά το κάνω μόνο για την σαλάτα ζυμαρικών.) Βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα και περιχύστε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Το λάδι θα βοηθήσει τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν καθώς κρυώνουν. 
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το ελαιόλαδο, τις πράσινες ελιές, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, το τυρί φέτα, τα κρύα ζυμαρικά και το dressing (ίσως θα έβαζα το dressing λίγο πριν το σερβίρισμα). Ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά