ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΜΑΚΑ
- 500γρ. μανιτάρια κομμένα σε κύβους (εγώ χρησιμοποίησα πόρτο μπέλο)
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μεγαλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
- 2 μαρούλια πλυμένα χοντροκομμενα
- μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψηλόκομμενο
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι και πιπέρι
- θυμάρι
- μισή κούπα ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι (ή όσο μας αρέσει, ανάλογα με το πόσο ξινό μάς αρέσει το αυγολέμονο)
- 2 αυγά
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά περίπου.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά και προσθέτουμε και το μαρούλι, μαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά.
- Σε μία κούπα με ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο λαχανικών, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο.
- Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, ενδιάμεσα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι κατά βούληση, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μία κούπα νερό και το προσθέτουμε, και προς το τέλος βάζουμε και τον μαϊντανό.
- Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, το αναμειγνύουμε με τον γνωστό τρόπο προσέχοντας μην μας κόψει.
- Προετοιμασία: 10΄
- Εκτέλεση: 30΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
- Κουζίνα: Ελληνική
Λέξεις-κλειδιά: Άνηθος, Κρεμμύδι, Μανιτάρια, Μαρούλι