Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Μανιτάρια φρικασέ


  • Συνολικός χρόνος: 40΄
  • Μερίδες: 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 500γρ. μανιτάρια κομμένα σε κύβους (εγώ χρησιμοποίησα πόρτο μπέλο)
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μεγαλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
  • 2 μαρούλια πλυμένα χοντροκομμενα
  • μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψηλόκομμενο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι
  • θυμάρι
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (ή όσο μας αρέσει, ανάλογα με το πόσο ξινό μάς αρέσει το αυγολέμονο)
  • 2 αυγά

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά περίπου.
  2. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά και προσθέτουμε και το μαρούλι, μαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά.
  3. Σε μία κούπα με ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο λαχανικών, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο.
  4. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, ενδιάμεσα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι κατά βούληση, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μία κούπα νερό και το προσθέτουμε, και προς το τέλος βάζουμε και τον μαϊντανό.
  5. Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, το αναμειγνύουμε με τον γνωστό τρόπο προσέχοντας μην μας κόψει.
  • Προετοιμασία: 10΄
  • Εκτέλεση: 30΄
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
  • Κουζίνα: Ελληνική

Λέξεις-κλειδιά: Άνηθος, Κρεμμύδι, Μανιτάρια, Μαρούλι