Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Γαρίδες με γάλα καρύδας και σκόρδο


  • Συνολικός χρόνος: 25΄
  • Μερίδες: 3

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 500 γρ γαρίδες ξεφλουδισμένες
  • 1 μικρή ξερή πιπεριά τσίλι ή λίγο μπούκοβο
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξεπλένουμε τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τις πατημένες σκελίδες σκόρδου και το χυμό ενός λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να καθίσει για μια ώρα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε της για 2 λεπτά ανά πλευρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα αφήνουμε να χυλώσουν για λίγα λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά.
Έτοιμα, σερβίρετε.

  • Προετοιμασία: 10΄
  • Εκτέλεση: 15΄

Λέξεις-κλειδιά: Γαρίδες, Γάλα καρύδας, Σκόρδο