Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Γαλλική κρεμμυδόσουπα


  • Συνολικός χρόνος: 40΄
  • Μερίδες: 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 6 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • λίγο θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 Ltr ζωμός βοδινού
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ½ μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 1 μαϊντανός, για γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι.
  2. Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν τα κρεμμύδια αυτό θα διαρκέσει 20-25 λεπτά περίπου. Αν αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας προσθέτουμε λίγο νερό.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Εντωμεταξύ κόβουμε σε φέτες τη μπαγκέτα, τις βάζετε σε ταψί του φούρνου και από πάνω πασπαλίζουμε τη τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Βάζουμε τη σούπα σε μπολ και από πάνω (ή στο πλάι) προσθέτουμε τις ξεροψημένες τυρένιες φέτες.
  6. Πασπαλίζουμε τη σούπα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας – Βραστά
  • Κουζίνα: Γαλλική

Λέξεις-κλειδιά: Κρεμμύδι