Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες


  • Συνολικός χρόνος: 30΄
  • Μερίδες: 15 τμχ 1x

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 αυγά (χτυπημένα)
  • 1 καρότο στο τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι του νερού λάδι για τηγάνισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Αφού πλύνουμε τα κολοκυθάκια με άφθονο νερό, τα τρίβουμε στον τρίφτη, στη συνέχεια στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια να φύγουν τα περιττά υγρά.
  2. Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα κολοκυθάκια, το καρότο, τα αυγά, τα φρέσκα ​​κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
  4. Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα με ένα κουτάλι σούπας και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
  5. Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
  • Προετοιμασία: 15΄
  • Εκτέλεση: 15΄
  • Κατηγορία: Με Αλεύρι, Ορεκτικά – Σαλάτες, Στο Τηγάνι
  • Κουζίνα: Μεσογειακή

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Serving size: 1 τμχ.
  • Θερμίδες: 171/kcal

Λέξεις-κλειδιά: Αυγά, Καρότο, Κολοκυθάκια, Κρεμμύδι