ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΜΑΚΑ
- 3 τσιπούρες
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- Αλάτι & μαύρο πιπέρι κατά βούληση
- Ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανου
- 4 άσπρα κρεμμύδια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 3 μέτριες ντομάτες (πολτοποιημένες)
- 3-4 φύλλα δάφνης
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.γ. μαντζουράνα
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
-
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, όλα τα μυρωδικά (όχι το δεντρολίβανο), τη σάλτσα ντομάτας και τις λιωμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε.
-
Μόλις η σάλτσα μαγειρευτεί πλήρως, την απλώνουμε σε ένα γυάλινο ταψί. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
-
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα ψάρια. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές και στο εσωτερικό τους. Κόβουμε 2 ή 3 σχισμές σε κάθε πλευρά και βάζουμε φέτες λεμονιού σε κάθε σχισμή για περισσότερη γεύση. Γεμίζουμε την κοιλότητα με φέτες λεμονιού και δεντρολίβανο (ή άλλα μυρωδικά της επιλογής μας, προαιρετικό).
-
Τοποθετούμε τσιπούρες στο ταψί πάνω από τη σάλτσα ντομάτας και κρεμμυδιού. Εναλλάξ το κεφάλι με τις ουρές, ώστε να χωρέσουν όλες.
-
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά. Αν θέλουμε τα ψάρια πιο ξεροψημένα, ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου και για άλλα 5 λεπτά στο γκριλ.
- Προετοιμασία: 00:10
- Εκτέλεση: 01:00
- Κατηγορία: Στο Τηγάνι, Φούρνου
- Κουζίνα: Μεσογειακή
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: Ανά μερίδα
- Θερμίδες: 876 kcal
- Σάκχαρα: 8 γρ.
- Νάτριο: 3047 mg
- Λιπαρά: 34 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2 γρ.
- Υδατάνθρακες: 18 γρ.
- Φυτικές ίνες: 4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 121 γρ.
Λέξεις-κλειδιά: Κρεμμύδι, Ντομάτα, Τσιπούρα, Ψάρι