Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Το σαμιώτικο κρασί αναστατώνει την Κορέα

Το σαμιώτικο κρασί αναστατώνει την Κορέα

Κι όμως, η μακρινή Κορέα εισάγει το κρασί της Σάμου και το απολαμβάνει όπως του αρμόζει.


Απ’ ό,τι φαίνεται, η Κορέα αγαπά τη Σάμο και πίνει σίγουρα στην υγειά της, αφού το σαμιώτικο κρασί έχει «κερδίσει» τη μακρινή αυτή αγορά. Στη χώρα των 51 εκατομμυρίων κατοίκων, οι εισαγωγές σαμιώτικου κρασιού τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο ευοίωνες προσδοκίες, διπλασιάζοντας επί της ουσίας το τζίρο του 2022 έναντι του 2021 και σημειώνοντας μια διαρκή ανοδική τάση. Σε αυτό φυσικά βοήθησε τόσο η στρατηγική προσέγγιση της Εμπορικής Διεύθυνσης του ΕΟΣ Σάμου προς την ισχυρή αυτή αγορά-στόχο, αλλά και από την υποστήριξη της προώθησης των σαμιακών συνεταιριστικών οίνων από την εταιρεία που τους αντιπροσωπεύει στην Κορέα, την Hellenic Wine.

Με στοχευμένες πρακτικές προβολής και μεθοδικές οινογευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις, ο οινογνώστης Παύλος Chang και τα αδέρφια του, έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα προτίμησης των καταναλωτών προς τους σαμιακούς  οίνους καθώς ως είδος ανώτερης ποιότητας αποτελεί σύμβολο υψηλής κοινωνικής στάθμης. Επιπρόσθετα, το καταναλωτικό προφίλ των Κορεατών δείχνει μια σαφή προτίμηση στα γλυκόπιοτα σαμιώτικα κρασιά του Συνεταιρισμού που διατηρούν σταθερή την υψηλή τους ποιότητα και τη μοναδική γεύση. Το γυναικείο κοινό έδειξε να προτιμά τα γλυκά κρασιά καθώς και τα ημίξηρα baΒέλ, το λευκό και το ροζέ.

Κατά τη διάρκεια τριήμερων οινογευστικών δοκιμών (από 22 έως και 24 Ιουνίου 2023) στην COEX Convention & Exhibition Center Seoul, South Korea, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Wine Quality Legend που υλοποιεί η Οικονομοτεχνική σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Σάμου, από τους εκθεσιακούς χώρους της Hellenic Wine όπου εκτίθονταν τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά της Σάμου πέρασαν περισσότεροι από 85 χιλιάδες επισκέπτες!

Την 1η ημέρα η επισκεψιμότητα ήταν 15.000 άτομα, τη 2η ημέρα 20.000 και το Σάββατο, 3η ημέρα της εκδήλωσης,  οι επισκέπτες  ξεπέρασαν τους 50.000. O Εμπορικός Διευθυντής του ΕΟΣ Σάμου Τίτος Φραντζής σε διακεκριμένους sommelier, οινογνώστες και ανθρώπους της αγοράς, έκανε διαρκείς παρουσιάσεις των κρασιών αλλά και της αμπελουργικής ζώνης της Σάμου, μιλούσε για τις γηγενείς ποικιλίες και τους καινοτόμους τρόπους οινοποίησης, τη μακραίωνη οινική ιστορίας του τόπου και τη χειρωνακτική καλλιέργεια από τους αμπελουργούς μας, ταξιδεύοντάς τους στη Σάμο και στο «υγρό χρυσάφι» του μοναδικού σαμιακού αμπελώνα.

Πηγή: https://www.clickatlife.gr/

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top