ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περιηγηθείτε στις συνταγές μας, ανακαλύψτε νέα πιάτα, προσθέστε κάτι νέο στο μενού σας!

Loading…
  • Τηγανητές πιπεριές με γέμιση

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ 5 μεσαίου μεγέθους πιπεριές (προτιμήστε βιολογικές) 1 αυγό 50 γρ. λευκό τυρί (θρυμματισμένο) 3 κ.σ. σάλτσα άιβαρ (αλοιφή με πιπεριές Φλωρίνης και σκόρδο) 2 κ.σ. sour cream (ξινόκρεμα) λάδι για τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές, τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύουμε το θρυμματισμένο τυρί, το αυγό, τη σάλτσα άιβαρ και την ξινόκρεμα, γεμίζουμε τις πιπεριές με αυτό το μείγμα. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι να τσιγαριστούν και από τις δύο πλευρές. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά έως μισή ώρα.

  • Κλασικό παστίτσιο

    ΥΛΙΚΑ 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 650 με 700 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 3 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ  1 ξυλάκι κανέλας Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικό) φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι 650 με 700 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 100 γρ. μαργαρίνη 100 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 1 λίτρο φρέσκο γάλα, χλιαρό 2 αβγά, χτυπημένα πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα 250 γρ. ρεγκάτο τριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, για 5 – 7 λεπτά. Προσθέτουμε το κιμά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, το ξυλάκι κανέλας, το πιπέρι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, σκεπασμένο για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά (αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό). Προσθέτουμε το μαϊντανό (προαιρετικό) και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε το κιμά να […]

  • Φασόλια φούρνου σε πήλινο (Φασουλοταβάς)

    Παραδοσιακό φαγητό της Μακεδονίας, συνήθως μαγειρευόταν Παρασκευή για μεσημεριανό, κύριο συστατικό του Φασουλοταβά είναι το λευκό φασόλι (οποιαδήποτε ποικιλία από λευκά φασόλια). Θα το βρείτε με αρκετές παραλλαγές από περιοχή σε περιοχή, η παραδοσιακή συνταγή συνήθως δεν περιέχει σάλτσα ντομάτας. ΥΛΙΚΑ  500 γρ. λευκά ξερά φασόλια 1 κρεμμύδι  (ψιλοκομμένο) 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο) 1 κ.σ. πάπρικα (σκόνη) ½ φλιτζάνι λάδι αλάτι μαύρο πιπέρι φρέσκο ​​μαϊντανό δυόσμος  2 φύλλα δάφνης  2 καυτερές πράσινες πιπεριές (κομμένες σε λωρίδες) 2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε λωρίδες) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια και μετά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να μουλάσουν όλη τη νύχτα, έτσι ώστε τα φασόλια να μαλακώσουν καλύτερα.  Αφού μείνουν τα φασόλια όλη τη νύχτα, αλλάζουμε το νερό και βάζουμε φρέσκο ​​στην κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Μετά την πρώτη βράση, αλλάξτε ξανά το νερό, ξεπλύνετε τα φασόλια και γεμίστε με φρέσκο ​​νερό (περίπου 2-3 ​​δάχτυλα πάνω από τα […]

  • Πίτσα με κολοκυθάκια και φέτα

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 κύβος φρέσκια μαγιά 500 γρ. αλεύρι (τύπου 00) χωρίς γλουτένη ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 1 κ.γ. αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 3 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη λίγο αλεύρι  (για την επιφάνεια εργασίας) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους 4 ντομάτες 1 κρεμμύδι 6 κ.σ. μαργαρίνη  1 κ.γ. θυμάρι 1 κ.γ. ρίγανη 250 γρ. φέτα φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι βασιλικός χοντροκομμένος (για το γαρνίρισμα) ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Για τη ζύμη, βάλτε τη μαγιά και 1 1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και τη λιωμένη μαργαρίνη. Ενώστε όλα τα υλικά, ξεκινήστε το ζύμωμα ώστε να γίνει μια λεία ζύμη. Εάν η ζύμη είναι πολύ υγρή, προσθέστε επιπλέον αλεύρι, αν είναι πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε δυνατά τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. 2. Για την επικάλυψη, ξεπλένουμε τα κολοκυθάκια και τα […]

  • Σαλάτα χταπόδι με μάραθο και πορτοκάλι

    Για το χταπόδι 300 γρ. χταπόδι καθαρισμένο 1 αστεράκι γλυκάνισος 1 πρέζα μαραθόσπορο 1 φύλλο δάφνης 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο στη μέση 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση 1/2 λεμόνι, κομμένο σε φέτες Για τη σαλάτα 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο σε φέτες 1 μεσαίου μεγέθους βολβός μάραθου, κομμένος σε πολύ λεπτές φέτες (τα πράσινα του μάραθου τα ψιλοκόβουμε για το γαρνίρισμα) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι 1 κ.γ. λευκό ξύδι Balsamico αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το νερό με τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο, τη δάφνη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το λεμόνι. Ρίξτε μέσα το χταπόδι και μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά (σιγοβράζοντας) για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Βγάζουμε το χταπόδι από το ζωμό, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Για το dressing, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύδι και […]

  • Ντομάτες ψητές με μέλι, burrata και φιστίκια Αιγίνης

    ΥΛΙΚΑ 500 γρ. μεγαλόκαρπες ντομάτες 250 γρ. ντοματίνια 1 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι 120 γρ. Burrata (είναι ένα ιταλικό τυρί αγελαδινού γάλακτος φτιαγμένο από μοτσαρέλα και κρέμα) 1 χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας 3 κ.σ. φυστίκια Αιγίνης ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σταυρωτά στη μέση. Τις τοποθετούμε σε ταψί του φούρνου με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. 2. Ανακατεύουμε το μέλι, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι και αλείφουμε με αυτό τις κομμένες επιφάνειες της ντομάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C  για περίπου 20 λεπτά. 3. Εν τω μεταξύ, στραγγίστε (είναι μέσα σε υγρό) και χοντροκόψτε την burrata. Πλένετε τη μέντα, και κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες. Χοντροκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης. 4. Βγάζετε τις ντομάτες από το φούρνο και απλώνετε από πάνω την burrata, τη μέντα και τα φιστίκια Αιγίνης. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά, όσο η burrata θα λιώνει.

  • Μελιτζάνες και μανιτάρια στο φούρνο με τυριά

    3 μεγάλες μελιτζάνες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 250 γρ. μανιτάρια Agaricus, κομμένα σε φέτες (φρέσκα ή κονσέρβα) 3 σκελίδες σκόρδο 3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες 300 ml ντοματοχυμός (ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας) 1 κ.γ. ζάχαρη 280 γρ. γραβιέρα τριμμένη 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη ελαιόλαδο 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη 1 κ.γ. πάπρικα αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε τις μελιτζάνες, και τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις τηγανίζετε με ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε από τη φωτιά και τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μπλέντερ βάζετε τις ντομάτες (χοντροκομμένες) μαζί με το σκόρδο και τις κάνετε πολτό. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο, […]

  • Γεμιστή πέστροφα στο αλουμινόχαρτο

    ΥΛΙΚΑ 4 ντομάτες 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο 2 χούφτες φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός και εστραγκόν) 4 καθαρισμένες πέστροφες (περίπου 400 γρ. η κάθε μία) ½ λεμόνι (χυμός) αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 40 γρ. βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C convection. 2. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, και κόψτε τις σε κύβους. Ξεπλύνετε, και κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ξεπλύνετε τα μυρωδικά και ψιλοκόψτε τα. 3. Ξεπλύνετε καλά τις πέστροφες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε τις ελαφρά. Περιχύστε με χυμό λεμονιού και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. 4. Κόψτε 4 αρκετά μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου. Αλείψτε με λάδι τη γυαλιστερή πλευρά του φύλλου. Τοποθετήστε τα ψάρια σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου και γεμίστε την κοιλότητα με μυρωδικά, κρεμμύδια, σκόρδο και τις ντομάτες σε κύβους. Απλώστε την υπόλοιπη γέμιση πάνω από τα ψάρια. 5. Πασπαλίστε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) […]

  • Dumplings ανατολής με sauce γιαουρτιού

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 400 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 1 αυγό Αλάτι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 200 γρ. αρνίσιος κιμάς 1 κρεμμύδι 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανο λίγο δυόσμο 1 κ.γ. σκόνη πάπρικα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ SAUCE  300 γρ. γιαούρτι (0,1% λιπαρά) 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. σκόνη πάπρικα hot ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Για τη ζύμη: Ανακατέψτε τα υλικά της ζύμης με περίπου 150 ml (περίπου 0,6 φλιτζάνι) χλιαρό νερό και ζυμώστε για να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Προσθέστε περισσότερο νερό και αλεύρι αν χρειάζεται, η ζύμη πρέπει να είναι λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά. 2. Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Προσθέστε και ανακατέψτε με τον κιμά, το δυόσμο, το μαϊντανό και την πάπρικα, και αλατοπιπερώστε. 3. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε τετράγωνα περίπου 3 cm. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης. Διπλώστε στο κέντρο […]

  • Πένες στο φούρνο με κοτόπουλο

    ΥΛΙΚΑ 500 γραμμ. πένες 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 1 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα ζωμό από κοτόπουλο 1/2 κούπα γάλα παρμεζάνα τριμμένη για το πασπάλισμα αλάτι, πιπέρι 2 κουτ. μαργαρίνη ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και βάλτε το σε  ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και ψήνετε το κοτόπουλο για 30′ περίπου. Όταν ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρά κυβάκια. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τώρα, σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε 2 κουταλιές μαργαρίνη, το αλεύρι και το ζωμό κοτόπουλου, που έχετε προηγουμένως χτυπήσει με το γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να πήξουν. Προσθέτετε και το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Βγάλτε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά και προσθέστε τις πένες και το κοτόπουλο. Τώρα μεταφέρετε το μείγμα […]

  • Τηγανητός μπακαλιάρος με μπύρα & σκορδαλιά

    ΥΛΙΚΑ 600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου (χωρίς πέτσα) 200 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής 250 ml ελαφριά μπύρα 2 αυγά αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα) 6 σκελίδες σκόρδο 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα 1 φέτα του τοστ 3 πατάτες βραστές 300 ml ελαιόλαδο 125 ml χυμός λάιμ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Για το μπακαλιάρο: Κόψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κομμάτια σερβιρίσματος (περίπου 80 γραμμάρια το καθένα). Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και ανακατεύουμε και τα αυγά. Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό, οπότε ενδεχομένως να προσθέσετε λιγότερη μπύρα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Βουτήξτε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, περίπου 5-6 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 2. Για τη σκορδαλιά: Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και πολτοποιούμε με τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Μουλιάζουμε τη φέτα του τοστ σε χλιαρό νερό, το στύβουμε καλά και ανακατεύουμε με το σκόρδο και τα αμύγδαλα. Καθαρίζουμε […]

  • Μοσχάρι σε σάλτσα ντομάτας με ελιές και βασιλικό

    ΥΛΙΚΑ 1 ξερό κρεμμύδι  2 σκελίδες σκόρδο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. τοματοπολτός 500 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα 1 κ.γ. ρίγανη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ζάχαρη 200 γρ. ντοματίνια 150 γρ. μαύρες ελιές 1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι 4 λεπτές φέτες (κοτολέτες) μοσχαριού (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα) 2 κ.σ. φρεσκοκομμένος βασιλικός ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονσέρβα και τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και μια πρέζα ζάχαρη. Σιγοβράζουμε, με σκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ξεπλύνετε τα ντοματίνια και ψιλοκόψτε τα ή αφήστε τα ολόκληρα, όπως θέλετε. Προσθέστε τα ντοματίνια και τις ελιές στη σάλτσα και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ξύδι κατά βούληση. 2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι […]

  • Μοσχαράκι γεμιστό με ελιές

    ΥΛΙΚΑ  4 φέτες (Κοτολέτες) μοσχαριού (από στρογγυλό), 140 γραμμάρια περίπου η κάθε μία 200 γρ. μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι) 1 χούφτα μαϊντανός 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 1 αυγό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.σ. αλεύρι  4 φρέσκα κρεμμυδάκια 400 γρ. ντοματίνια 1 σκελίδα σκόρδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 100 ml ξηρό λευκό κρασί μαϊντανός (για γαρνίρισμα) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπλύνετε τις κοτολέτες, στεγνώστε τις και χτυπήστε τις, αν χρειάζεται. Ψιλοκόβουμε περίπου τα 3/4 των ελιών. Ξεπλύνετε το μαϊντανό, ψιλοκόψτε το και ανακατέψτε με τις ελιές, την παρμεζάνα και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στη μισή από κάθε μοσχαρίσια κοτολέτα και διπλώστε την, τη στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και την αλευρώνουμε. Ξεπλύνετε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Ξεπλύνετε και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τις κοτολέτες μοσχαριού μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τις από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ντεγλασάρουμε το τηγάνι με […]

  • Κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα

    ΥΛΙΚΑ (4 ΜΕΡΙΔΕΣ) 1 κ.σ. ελαιόλαδο 4 φιλέτα στήθη κοτόπουλου 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο 1/2 κ.γ. ρίγανη 1 κ.γ. αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Αλάτι (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν (περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά). Προσθέστε το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι και αφήστε το να τσιγαριστεί μέχρι να μυρίσει (περίπου 30 δευτερόλεπτα). Ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας πάνω και γύρω από το κοτόπουλο. Προσθέστε τη ρίγανη το πιπέρι και το μαϊντανό στη σάλτσα και ανακατέψτε τα. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο το τηγάνι, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Πασπαλίστε την μοτσαρέλα πάνω από κάθε φιλέτο κοτόπουλου.

  • Ομελέτα με μανιτάρια και ρύζι

    ΥΛΙΚΑ 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι 4 αυγά 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κ.σ. μαργαρίνη χωρίς αλάτι 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (περίπου 2 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπλύνετε το ρύζι με κρύο νερό. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά. Σουρώστε το ρύζι πάνω από τον νεροχύτη, στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Όσο βράζει το ρύζι, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε στην άκρη. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με την παρμεζάνα. Ζεσταίνουμε ένα μεσαίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μετά από 3 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο. Σοτάρουμε για άλλα 1 με 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτουμε το ρύζι, […]

  • Σεφταλιές στη σχάρα

    ΥΛΙΚΑ 500γρ χοιρινός κιμάς 500γρ αρνίσιος κιμάς 1 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι 1/3 κούπα ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός 1/3 κούπα τριμμένη φρυγανιά 1/4 κ.γ. αλεσμένη κανέλα 0,5 κ.γ. αλάτι 0,5 κ.γ. μαύρο πιπέρι σκέπη (μπόλια) αρνίσια για το τύλιγμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά τη σκέπη σε κρύο νερό και μετά τη βουτάμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι για 30 λεπτά. Αφαιρέστε την, ξεπλύνετε και αφήστε την να στεγνώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Κόβουμε τη σκέπη σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 10εκ. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε από το μείγμα, το τοποθετούμε στην σκέπη, και τυλίγουμε τις σεφταλιές. Έτοιμοι, ανάψτε τα κάρβουνα!

  • Αρνίσια κεφτεδάκια στο ταψί

    ΥΛΙΚΑ 600γρ  γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες κομμένες σε φέτες 500 γρ. αρνίσιος κιμάς 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 λεμόνι, το ξύσμα και κομμένο στα τέσσερα 1 κ.γ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1 μάραθο ψιλοκομμένο (όχι τα φύλλα) 100 γρ φέτα θρυμματισμένη 1/4 φλιτζανιού (45 γρ.) ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι 20 γρ φύλλα baby σπανάκι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί χαρτί ψησίματος. Απλώστε τις γλυκοπατάτες στο ταψί και ψεκάστε με σπρέι ελαιόλαδου. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τον κιμά, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το δεντρολίβανο σε ένα μέτριο μπολ. Με ένα κουτάλι της σούπας πάρτε από το μείγμα και τυλίξτε τα κεφτεδάκια. Προσθέστε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μάραθο, τα κεφτεδάκια και τις φέτες λεμονιού στις γλυκοπατάτες στο ταψί. Ψεκάστε με σπρέι ελαιόλαδου. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια και […]

  • Kέικ με πορτοκάλι

    ΥΛΙΚΑ 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα ελαιόλαδο 2 κούπες ζάχαρη 5 αβγά 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα 2 πορτοκαλιών (από βιολογικά πορτοκάλια)   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη με σύρμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα, τον χυμό και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25-30cm, ή σε μεγάλη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό). Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε ένα δίσκο.

  • Δροσερό γιαουρτογλυκό

    ΥΛΙΚΑ ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό Μια κονσέρβα ανανά (560 γραμμ.) 100 γραμμ. δαμάσκηνα αποξηραμένα 100 γραμμ. βατόμουρα αποξηραμένα 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα 250 γραμμ. Κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική 3 κουταλάκια ζάχαρη άχνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζετε το στραγγιστό γιαούρτι στο μπολ όπου θα σερβίρετε το γλυκό και το ανακατεύετε μερικές φορές. Στραγγίζετε καλά τον ανανά και βάζετε στην άκρη το σιρόπι. Βράζετε για 15 λεπτά τα δαμάσκηνα στο σιρόπι του ανανά. Τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε καλά επάνω σε μια πετσέτα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα. Τα βάζετε στο μπολ με το γιαούρτι, πρόσθετε την καρυδόψιχα χοντροκομμένη και ανακατεύετε. Κόβετε τον ανανά σε κομματάκια (αφήστε στην άκρη μια δυο ροδέλες για το στόλισμα), τον πρόσθετε στο μπολ και ανακατεύετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική σε σφιχτή σαντιγί προσθέτοντας την άχνη. Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά. Στολίζετε το γλυκό με τις ροδέλες του ανανά. […]

  • Ομελέτα με λαχανικά

    ΥΛΙΚΑ (2 ΜΕΡΙΔΕΣ) 4 αυγά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους (βρασμένες) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 στήθος κοτόπουλου ψημένο και κομμένο σε κομματάκια 2 κ.σ. αρακά (βρασμένο) 100 γρ. τυρί κρέμα αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες, το κοτόπουλο και αναμειγνύετε για να ζεσταθούν όλα μαζί, αλατίζετε. Τα στρώνετε στη βάση του τηγανιού και περιχύνετε από πάνω τα αυγά. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν τόσο όσο να ροδίσουν από κάτω. Μεταφέρετε με προσοχή την ομελέτα σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε το τυρί κρέμα. Προσθέτετε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείστε το σκεύος στο φούρνο (ανάψτε το πάνω γκριλ μόνο) για λιγο μέχρι να ροδίσει.

  • Κοτόπουλο με σάλτσα λευκού κρασιού

    ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ) 6 κομμάτια κοτόπουλου με το δέρμα και τα κόκαλα (ότι θέλετε, μπούτι, κοπανάκι, πλάτη) 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες 1 καρότο, κομμένο σε φέτες 1/2 μπουκάλι λευκό κρασί 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, (180 ml) αλάτι πιπέρι μαϊντανό, για γαρνίρισμα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, (30 ml) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στεγνώστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μετά αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές κάθε κομματιού κοτόπουλου.  Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, μαγειρέψτε κάθε πλευρά για περίπου 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει όμορφα και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.  Προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους. Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε τις φέτες σκόρδου και […]

  • Μελιτζάνες με διάφορα τυριά στο φούρνο

    ΥΛΙΚΑ (6 ΜΕΡΙΔΕΣ) 3 μικρές μελιτζάνες (περίπου 1 κιλό) κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ. Σπρέι μαγειρικού λαδιού 1 1 ⁄ 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 500ml σάλτσα ντομάτας φρέσκοτριμμένο ​​μαύρο πιπέρι 150γρ. τυρί ricotta (τριμμένο) 125γρ τυρί φέτα (τριμμένο) 100γρ τυρί παρμεζάνα (τριμμένο) μικρά φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμάνετε ένα μεγάλο λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψεκάστε ελεύθερα τις φέτες μελιτζάνας και στις δύο πλευρές με λάδι. Τηγανίζουμε σε παρτίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τις μελιτζάνες σε ένα πιάτο. 2. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, και καρυκεύουμε με πιπέρι για γεύση. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. 3. Λιπάνετε ένα ταψί (βάθους περίπου 4-5 εκ.) με σπρέι λαδιού. Στρώνουμε […]

  • Κρητικός ντάκος

    ΥΛΙΚΑ Το μισό από ένα μεγάλο στρογγυλό κριθαρένιο παξιμάδι , περίπου 12 εκ. σε διάμετρο 1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες 2 με 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας τυρί φέτα τριμμένο ή μυζήθρα 2 με 3 κουταλάκια του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 πρέζα ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψεκάστε τα παξιμάδια με νερό (περίπου 4 με 6 κουταλιές της σούπας συνολικά) για να υγρανθούν. Τρίψτε την ντομάτα με έναν τρίφτη, και μετά βάλτε την σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ, ώστε να στραγγίξουν τα περισσότερα υγρά. Απλώνουμε τη στραγγισμένη-τριμμένη ντομάτα στο παξιμάδι και από πάνω το τυρί. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αρκετή ποσότητα ρίγανης, περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Μπορείτε να το κάνετε και σε μπουκίτσες (μικρά κρίθινα παξιμάδια), σε κάποιους αρέσει να προσθέτουν λεπτές φέτες πιπεριάς ή κρεμμύδι, ενώ άλλοι χρησιμοποιούνε κάπαρη ή ελιές.

  • Ριζότο με γαρίδες

    ΥΛΙΚΑ 3 κ.σ. βούτυρο 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κούπα ρύζι arborio Αλάτι 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου 1 1/2 κούπα ξηρό λευκό κρασί Χυμός από 2 λεμόνια 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό 1 κ.γ. μπούκοβο Μισό κιλό αποφλοιωμένες γαρίδες 1 κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 έως 6 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε 1 σκελίδα σκόρδο και μαγειρέψτε 1 έως 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά αλατίζουμε. Σε παρτίδες, αρχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, βεβαιωθείτε ότι ο ζωμός έχει απορροφηθεί πλήρως πριν προσθέσετε την επόμενη παρτίδα. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κούπα κρασί και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Εν τω μεταξύ μαγειρέψτε τις γαρίδες: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε […]

  • Σαλάτα με βραστά αυγά, φέτα και ρόκα

    ΥΛΙΚΑ 1 μαρούλι 2 ματσάκια ρόκα 200 γρ. τυρί φέτα 4 αυγά βρασμένα Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. ελαιόλαδο Χυμό 1 λεμονιού Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε σε φέτες και το τυρί σε κύβους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά και τη φέτα, προσθέτουμε και τα αυγά. Φτιάχνουμε και περιχύνουμε μια βινεγκρετ με το λάδι και το λεμόνι, και τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

  • Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

    ΥΛΙΚΑ 800 γραµ. μοσχάρι (ποντίκι) 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 2 κλωνάρια σέλερι (ψιλοκομμένα) 2 καρότα (ψιλοκομμένα) 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ 1 πράσο 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα 3 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 2-3 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα του) χυμό από 1 λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για να φτιάξετε βραστό μοσχάρι σούπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο. Όλα τα λαχανικά και το μοσχάρι να είναι κομμένα σε μικρές μπουκιές. Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά. Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του. Βράζουμε για περίπου 50′ με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν […]

  • Σαλιγκάρια σουβλάκια

    ΥΛΙΚΑ 20-25 σαλιγκάρια μεγάλα 2-3 κουταλιές ξίδι Αλεύρι δεντρολίβανο ξερό Αλάτι και ελαιόλαδο για τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε πολύ καλά τα σαλιγκάρια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και με λίγο δεντρολίβανο, να βράσουν. Προσθέτουμε το ξίδι και λίγο αλάτι και ξαφρίζουμε. Τα αφήνουμε να μισοψηθούν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα πλένουμε πολύ καλά, για να φύγει ο αφρός. Αφαιρούμε το κέλυφος τους και τα περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια, τα αλευρώνουμε, βάζουμε λίγο δεντρολίβανο και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

  • Πατάτες φούρνου αλλιώς

    ΥΛΙΚΑ 2 κιλά πατάτες 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 1 κ.γ. κάρυ 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα Λίγο λάδι ΒBQ  σάλτσα Αλάτι, Πιπέρι 1 κ.σ. μέλι 1 ποτηράκι του κρασιού με κρασί τις αρεσκείας σας Προαιρετικά πίτες (για σουβλάκια) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά τις κόβουμε κυδωνάτες μαζί με την φλούδα και τις βράζουμε για 15 λεπτά. Αφού βράσουν τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά και τοποθετούμε τις πατάτες. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα, τη BBQ σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, το λάδι, το κρασί και ανακατεύουμε, στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες. Από πάνω πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να γίνουν  τραγανές οι πατάτες και τέλος ρίχνουμε το κάρυ. Ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα περίπου. Γίνονται πεντανόστιμες, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μπούκοβο για να γίνουν ποιο πικάντικες. Συνοδεύεται με λίγες πιτούλες (για σουβλάκια) […]

  • Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ 2 κομμάτια ψαρονέφρι 200 γρ. φέτα 100 γρ. κρέμα τυρί 50 γρ. τριμμένη γραβιέρα 1 ασπράδι 4 κλωνάρια μαϊντανό Δεντρολίβανο φρέσκο Λίγο λάδι 1 κ.σ. μέλι 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα. Αλάτι, Πιπέρι Λίγες οδοντογλυφίδες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε το ψαρονέφρι και το ανοίγουμε με ένα μαχαίρι χωρίς να το κόψουμε τελείως. Το αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές. Βάζουμε σε ένα μπωλ την φέτα και την πατάμε με ένα πιρούνι ρίχνουμε το τυρί κρέμα το τριμμενο τυρί τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ασπράδι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με μουστάρδα, και από πάνω βάζουμε το μίγμα τυριών το απλώνουμε καλά και το κλείνουμε με τις οδοντογλυφίδες. Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω το δεντρολίβανο και αλείφουμε το ψαρονέφρι με το μέλι και την μουστάρδα. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Το ξαναλοίφουμε με το μουσταρδόμελο και συνεχίζουμε το […]

  • Cheese cake με μελομακάρονα που περίσσεψαν, μόλις με 5 υλικά

    ΥΛΙΚΑ Για την βάση όλα τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν 1 λίτρο γάλα πλήρες 1 φακελάκι Γιώτης σοκολάτα 1 φακελάκι Γιώτης cheese cake 1 κουβερτούρα 125 γρ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σπάμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα τσέρκι, τα πιέζουμε καλά για να κάνουμε την βάση. Χτυπάμε το μείγμα με την σοκολάτα με 400 γρ. γάλα και το βάζουμε πάνω από τα μελομακάρονα. Χτυπάμε το μείγμα με το cheese cake με 500 γρ. γάλα και το βάζουμε πάνω από την σοκολάτα. Βάζουμε τα υπόλοιπα 100γρ.  γάλα σε ένα μπρίκι  και ρίχνουμε μέσα  τα 125 γρ σοκολάτας ψιλοκομμένα  μέχρι να λιώσει . Το ρίχνουμε πάνω από το cheese cake και σχεδιάζουμε με ένα πιρούνι το σχέδιο.

  • Προφιτερόλ XXL με κρέμα πατισερί λευκή και κρέμα πατισερί σοκολάτας

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ 6 κρόκους 270 γρ. ζάχαρη 1 λίτρο γάλα πλήρες 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό 100 γρ. κορν φλάουρ 2 βανίλιες ή σταγόνες βανίλιας 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ 330 γρ κρέμα γάλακτος 30% (η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη καλά για να έχουμε αφράτη σαντιγί) 1 κ.σ. άχνη ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 200 γρ. κρέμα γάλακτος 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Λίγο βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το αλάτι, και το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει  πρώτα. Το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Το ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα το μείγμα μας και το κατεβάζουμε. Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και το βάζουμε στο κάδο του μίξερ. […]

  • Βασιλόπιτα κέικ (πολίτικη)

    ΥΛΙΚΑ 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ άχνη 1 κ.σ ζάχαρη 4 βανιλιες 1/2  κ.γ μοσχοκάρυδο 7 γρ μαχλέπι 75 γρ γάλα 1/2 κγ μαστίχα 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  και τα ξύσμα από 1 πορτοκάλι 4 αυγά 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ άχνη για το στόλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά. Καθαρίζουμε με την μαρίζ τα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο  μπλέντερ βάζουμε την μαστίχα το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες, το μαχλέπι την ζάχαρη και τα χτυπάμε. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά το γάλα και  το ξύσμα απ’ το πορτοκαλί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ μέσα στον κάδο, και τέλος ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τα υλικά να έχουν όλα θερμοκρασία δωματίου, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι […]

  • Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα BBQ & πατάτες με σάλτσα τυριών

    ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία φτερούγες 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα 3 κουταλιές σούπας  BBQ σάλτσα 1 κουταλιά σούπας καπνιστή πάπρικα 4 κουταλιές σούπας λάδι 3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο μήλο Λίγο θυμάρι 1 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα 1 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι Λίγο αλάτι Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μπούκοβο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ολα τα υλικά τα βάζουμε σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε. Βάζουμε τις φτερούγες μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Καλό θα είναι να τα αφήσουμε 2 με 3 ώρες να μαριναριστούν. Αφού περάσει το δίωρο σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα  και βάζουμε τις φτερούγες πάνω. Βάζουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180 για αλλά 15 λεπτά. Τις γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Πάντα σύμφωνα με τον φούρνο μας. Την μαρινάδα που θα περισσέψει δεν θα την πετάξουμε θα την χρειαστούμε για […]

  • Σοκολατάκια για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς, μόνο με 3 υλικά!

    ΥΛΙΚΑ 400 γρ μπισκότα γεμιστά 200 γρ κρέμα τυρί 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το τυρί κρέμα. Τα ανακατεύουμε  μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημενη ζύμη . Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα βουτάμε ένα ένα. Τα  τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω τριμενο αμύγδαλο  αν θέλουμε. Βγάζουμε 30 με 35 τεμάχια. Περιμένω εντυπώσεις…

  • Τυρόπιτα τσαλακωτή

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 450 με 500 ml νερό ανάλογα με το αλεύρι που θα βάλουμε Μπορούμε αντί νερό να βάλουμε 1 κουτάκι σόδα 330ml και ένα κουτί νερό ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1 κιλό φέτα 1 αυγό Πιπέρι Τριμμένο τυρί ή κεφαλοτύρι Λίγο λάδι για τα φύλλα 1 ποτήρι γάλα 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Μπορούμε να το κάνουμε στο κάδο του μίξερ αν έχουμε. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γινει ένας ωραίος χυλός. Σε μια λεκάνη βάζουμε την […]

  • Πίτσα με κουρκουμά και σάλτσα BBQ

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξ.μαγιά 1 πρέζα αλάτι 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι 1 κ. γλυκού κουρκουμά 1 κ. γλυκου ρίγανη 1 κ. γλυκου θυμάρι 330ml νερό ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ BBQ 3 κ. σούπας κέτσαπ 1 κ. σούπας πολτό ντομάτας 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα 1 κ. γλυκού γλυκιά πάπρικα 2 κ. σούπας μπάρμπεκιου του εμπορίου 1 πρέζα ρίγανη  (Προαιρετικά )   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ 15 φέτες γαλοπούλα 15 φέτες γκούντα 15 φέτες αέρος 15 φέτες καπνιστό τυρί 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κόκκινη 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Αμφιλοχίας   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό χλιαρό και ρίχνουμε την μαγιά το αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι πάντα κοσκινισμενο τον κουρκουμά το αλάτι την ρίγανη το θυμάρι και ανακατεύουμε. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά ρίχνουμε το νερό με […]

  • Μελομακάρονα

    ΥΛΙΚΑ Μείγμα 1 400 γρ χυμό πορτοκάλι 400γτ σπορέλαιο 180 γρ ελαιόλαδο 50 γρ άχνη 1/2  κ.γλυκου γαρύφαλλο 3 κ.γλυκου κανέλα 1/4   κ.γλυκου μοσχοκάρυδο 1 κουταλακι γλ.σοδα 2 πορτοκαλια ξύσμα Μείγμα 2 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις 200γρ σιμιγδάλι ψιλο Σιροπι 500 γρ νερό 800 γρ.ζαχαρη 3 στικ κανέλα 4 γαρυφαλα 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο 150 γρ μέλι Καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το πορτοκαλί την ζάχαρη τα στικ κανέλας, και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε και το σιμιγδάλι. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε όλα τα άλλα υλικά. Ρίχνουμε τα υλικά μέσα στην λεκάνη με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγει το λάδι. Αφού […]

  • Μελομακάρονα για αυτούς που κάνουν διατροφή

    Μελομακάρονα για διαβητικούς και για αυτούς που κάνουν διατροφή. ΥΛΙΚΑ 200γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι 175γρ βρωμη αλεσμενη 1 σφηνακι ουίσκι 1 πορτοκαλί τον χυμό του και το ξύσμα του 200 γρ καρύδια αλεσμένα 100γρ φουντούκια αλεσμενα 1κ.γλυκου κανέλα 1κ.γλυκου γαρύφαλλο 1κ.σουπας μέλι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 200γρ κουβερτούρα λίγο βούτυρο για να γυαλίσει η κουβερτούρα. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μια Γκανάς σοκολατα ΥΛΙΚΑ 200 γρ κουβερτούρα 200 γρ κ.γαλακτος λίγο βούτυρο για την γυαλάδα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε την βρώμη αλεσμενη Τα καρύδια αλεσμένα το μέλι, το ουίσκι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα από το πορτοκαλί. Σε ένα άλλο μπωλ μουλιαζουμε τους χουρμάδες με ζεστό νερό να μαλακώσουν για 20 λεπτά. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά στραγγίζουμε τους χουρμάδες  και τους βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό από το πορτοκαλί  και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το μίγμα με τον πολτο στην λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά και […]