ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΜΑΚΑ
- 2 μικρές κονσέρβες σαρδέλες στο ηλιέλαιο
- 4–5 μέτριες πατάτες
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός (αποξηραμένος, τριμμένος)
- Ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
- Μοτσαρέλα τριμμένη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Καθαρίζουμε και μισοβράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τις πατάτες, τις αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε το ηλιέλαιο από τις κονσέρβες, βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα μπολ και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια, το καρότο, την ντομάτα και την πιπεριά, προσθέτουμε κατά βούληση αλάτι, πιπέρι και τον τριμμένο βασιλικό.
- Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι, κόβουμε όλες τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες και στρώνουμε πρώτα τις μισές, από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα λαχανικά, στη συνέχεια τις πολτοποιημένες σαρδέλες και από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι ώστε να γίνει ένα ομογενές μείγμα, το απλώνουμε πάνω από τις πατάτες και τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 °C
- Προετοιμασία: 00:15
- Εκτέλεση: 00:20
- Κατηγορία: Στο Τηγάνι, Φούρνου
Λέξεις-κλειδιά: Κρεμμύδι, Πατάτες, Ψάρι