ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • ½  κούπα χλιαρό νερό
  • κ.σ. ζάχαρη
  • 2 ¼ κ.γ. ξηρή μαγιά
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • ½  κούπα ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
  • ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • χούφτα baby σπανάκι
  • 1 κούπα μανιτάρια (φρέσκα σε φέτες)
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι (ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες)
  • ρόκα (για γαρνιτούρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220º C.
2. Ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
3. Απλώστε τη ζύμη στο ταψί χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα βουτηγμένα σε ελαιόλαδο.
4. Απλώστε μια λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας στην πίτσα και αλατοπιπερώστε. Πασπαλίστε τα τυριά πάνω από τη σάλτσα. Ρίχνουμε από πάνω το σπανάκι, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κόκκινο κρεμμύδι.
5. Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η κρούστα γύρω από τις άκρες.
6. Γαρνίρουμε με ρόκα, και σερβίρουμε.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15 ΛΕΠΤΑ

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ...

45 ΛΕΠΤΑ

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί και μανιτάρια

    ΥΛΙΚΑ 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο 1½ κιλό μοσχαράκι ελιά κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκατοστά 2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι 2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ½ φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί (π.χ. Cabernet Sauvignon) 3 φύλλα δάφνης 1 κουτί ντομάτες σε κύβους, στραγγισμένες 1 συσκευασία ολόκληρα λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα 1 φλιτζάνι καρότα χοντροκομμένα 2 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. ξύδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο στο τηγάνι, σωτάρετε για 2 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη, ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε το μοσχαρίσιο κρέας με το 1 κ.γ. αλάτι και το ½ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε το κρέας στο τηγάνι, […]

  • Βασιλόπιτα κέικ (πολίτικη)

    ΥΛΙΚΑ 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ άχνη 1 κ.σ ζάχαρη 4 βανιλιες 1/2  κ.γ μοσχοκάρυδο 7 γρ μαχλέπι 75 γρ γάλα 1/2 κγ μαστίχα 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  και τα ξύσμα από 1 πορτοκάλι 4 αυγά 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ άχνη για το στόλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά. Καθαρίζουμε με την μαρίζ τα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο  μπλέντερ βάζουμε την μαστίχα το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες, το μαχλέπι την ζάχαρη και τα χτυπάμε. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά το γάλα και  το ξύσμα απ’ το πορτοκαλί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ μέσα στον κάδο, και τέλος ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τα υλικά να έχουν όλα θερμοκρασία δωματίου, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι […]

  • Ταλιατέλες με μύδια

    ΥΛΙΚΑ 500γρ. ταλιατέλες 115ml άσπρο κρασί 15γρ. βούτυρο φρέσκο 1 σκελίδα σκόρδο 1 φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό πιπέρι, αλάτι 400γρ. μύδια κονσέρβας ή φρέσκα νεροβρασμένα 125ml ζωμό μυδιών 75γρ. μαργαρίνη 30γρ. αλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σωτάρουμε το σκόρδο με το φρέσκο βούτυρο, ρίχνουμε το μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και το κρασί. Προσθέτουμε τα μύδια μαζί με το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5. Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στα μύδια βάζοντάς το να βράσει για 3’ ακόμη. Ετοιμάζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους. Σερβίρουμε σε μερίδες τις ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μυδιών.

  • Σαλάτα Guacamole

    Το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το κόκκινο κρεμμύδι, το τσίλι και ο κόλιανδρος κάνουν αυτή τη σαλάτα Guacamole ακαταμάχητη. ΥΛΙΚΑ 4 αβοκάντο κομμένα σε λεπτές φέτες 2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 1 μεγάλη χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό/κόλιανδρο 1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο (προαιρετικά) ΓΙΑ ΤΟ DRESSING χυμό από 1 λάιμ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι & πιπέρι για γεύση (χρησιμοποίησα φρέσκο ​​λευκό πιπέρι) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετήστε σε μια μεγάλη πιατέλα το αβοκάντο σε φέτες, τα ντοματίνια και το κόκκινο κρεμμύδι, απλώστε από πάνω τα μυρωδικά και το τσίλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και τα περιχύνουμε στη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top