Αυτό το dressing με ταχίνι είναι ιδανικό για όποιον αγαπά τις Ασιάτικες γεύσεις. Το ταχίνι παρέχει άφθονη φυτική πρωτεΐνη καθώς και μια καλή δόση σιδήρου – ιδανική για χορτοφάγους και vegans.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 βιολογικό λεμόνι
  • 100 γρ. γιαούρτι σόγιας
  • κ.σ. ταχίνι
  • κ.σ. σησαμέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ¼ κ.γ. σκόνη πάπρικα
  • ¼ κ.γ. σκόνη κύμινο
  • πρέζα κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεπλύνετε το λεμόνι κάτω από ζεστό νερό και πάρτε το ξύσμα της φλούδας. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στύψτε το.
2. Ανακατεύουμε έντονα σε ένα μπολ το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού με το γιαούρτι, το ταχίνι, και το σησαμέλαιο, και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό. Καρυκεύουμε το dressing με το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο και την κανέλα.

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ...

5 ΛΕΠΤΑ

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

122

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Νόστιμα ριγκατόνι φούρνου

    Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορεί για παράδειγμα να είναι μια εξαιρετική λύση όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο διαθέσιμο. Λίγα υλικά και λίγος κόπος για ένα ζουμερό πιάτο, τέλειο ως το πρώτο πιάτο ενός ωραίου κυριακάτικου οικογενειακού γεύματος, αλλά και απλό συγχρόνως για ένα καθημερινό γεύμα ή δείπνο. ΥΛΙΚΑ 350 γρ. ριγκατόνι 200 γρ. λουκάνικο 500 γρ. πελτές ντομάτας 200 ml μπεσαμέλ 250 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε κύβους 40 γρ. τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή ένα τυρί που λειώνει) ½ (μισό) κρεμμύδι αλάτι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα κατευθείαν στο τηγάνι και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Τώρα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, λίγο αλάτι για γεύση και αφήστε το για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στο μεταξύ, (σε μια κατσαρόλα με νερό) μόλις αρχίζει να βράζει το νερό για τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα ριγκατόνι. Όταν η […]

  • Τηγανητός μπακαλιάρος με μπύρα & σκορδαλιά

    ΥΛΙΚΑ 600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου (χωρίς πέτσα) 200 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής 250 ml ελαφριά μπύρα 2 αυγά αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα) 6 σκελίδες σκόρδο 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα 1 φέτα του τοστ 3 πατάτες βραστές 300 ml ελαιόλαδο 125 ml χυμός λάιμ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Για το μπακαλιάρο: Κόψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κομμάτια σερβιρίσματος (περίπου 80 γραμμάρια το καθένα). Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και ανακατεύουμε και τα αυγά. Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό, οπότε ενδεχομένως να προσθέσετε λιγότερη μπύρα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Βουτήξτε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, περίπου 5-6 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 2. Για τη σκορδαλιά: Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και πολτοποιούμε με τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Μουλιάζουμε τη φέτα του τοστ σε χλιαρό νερό, το στύβουμε καλά και ανακατεύουμε με το σκόρδο και τα αμύγδαλα. Καθαρίζουμε […]

  • Φασόλια φούρνου σε πήλινο (Φασουλοταβάς)

    Παραδοσιακό φαγητό της Μακεδονίας, συνήθως μαγειρευόταν Παρασκευή για μεσημεριανό, κύριο συστατικό του Φασουλοταβά είναι το λευκό φασόλι (οποιαδήποτε ποικιλία από λευκά φασόλια). Θα το βρείτε με αρκετές παραλλαγές από περιοχή σε περιοχή, η παραδοσιακή συνταγή συνήθως δεν περιέχει σάλτσα ντομάτας. ΥΛΙΚΑ  500 γρ. λευκά ξερά φασόλια 1 κρεμμύδι  (ψιλοκομμένο) 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο) 1 κ.σ. πάπρικα (σκόνη) ½ φλιτζάνι λάδι αλάτι μαύρο πιπέρι φρέσκο ​​μαϊντανό δυόσμος  2 φύλλα δάφνης  2 καυτερές πράσινες πιπεριές (κομμένες σε λωρίδες) 2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε λωρίδες) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια και μετά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να μουλάσουν όλη τη νύχτα, έτσι ώστε τα φασόλια να μαλακώσουν καλύτερα.  Αφού μείνουν τα φασόλια όλη τη νύχτα, αλλάζουμε το νερό και βάζουμε φρέσκο ​​στην κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Μετά την πρώτη βράση, αλλάξτε ξανά το νερό, ξεπλύνετε τα φασόλια και γεμίστε με φρέσκο ​​νερό (περίπου 2-3 ​​δάχτυλα πάνω από τα […]

  • Ταλιατέλες με μύδια

    ΥΛΙΚΑ 500γρ. ταλιατέλες 115ml άσπρο κρασί 15γρ. βούτυρο φρέσκο 1 σκελίδα σκόρδο 1 φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό πιπέρι, αλάτι 400γρ. μύδια κονσέρβας ή φρέσκα νεροβρασμένα 125ml ζωμό μυδιών 75γρ. μαργαρίνη 30γρ. αλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σωτάρουμε το σκόρδο με το φρέσκο βούτυρο, ρίχνουμε το μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και το κρασί. Προσθέτουμε τα μύδια μαζί με το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5. Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στα μύδια βάζοντάς το να βράσει για 3’ ακόμη. Ετοιμάζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους. Σερβίρουμε σε μερίδες τις ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μυδιών.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top