ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ άχνη
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 4 βανιλιες
  • 1/2  κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 7 γρ μαχλέπι
  • 75 γρ γάλα
  • 1/2 κγ μαστίχα
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  και τα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • άχνη για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά.
Καθαρίζουμε με την μαρίζ τα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο  μπλέντερ βάζουμε την μαστίχα το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες, το μαχλέπι την ζάχαρη και τα χτυπάμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο μίξερ ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά το γάλα και  το ξύσμα απ’ το πορτοκαλί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ μέσα στον κάδο, και τέλος ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Τα υλικά να έχουν όλα θερμοκρασία δωματίου, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30εκ. και από πάνω αλευρώνουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στον αέρα για 40 με 45 λεπτά ανάλογα  με τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και στολίσουμε με άχνη.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top