ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ άχνη
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 4 βανιλιες
  • 1/2  κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 7 γρ μαχλέπι
  • 75 γρ γάλα
  • 1/2 κγ μαστίχα
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  και τα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • άχνη για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά.
Καθαρίζουμε με την μαρίζ τα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο  μπλέντερ βάζουμε την μαστίχα το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες, το μαχλέπι την ζάχαρη και τα χτυπάμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο μίξερ ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά το γάλα και  το ξύσμα απ’ το πορτοκαλί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ μέσα στον κάδο, και τέλος ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Τα υλικά να έχουν όλα θερμοκρασία δωματίου, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30εκ. και από πάνω αλευρώνουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στον αέρα για 40 με 45 λεπτά ανάλογα  με τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και στολίσουμε με άχνη.

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Μελομακάρονα

    ΥΛΙΚΑ Μείγμα 1 400 γρ χυμό πορτοκάλι 400γτ σπορέλαιο 180 γρ ελαιόλαδο 50 γρ άχνη 1/2  κ.γλυκου γαρύφαλλο 3 κ.γλυκου κανέλα 1/4   κ.γλυκου μοσχοκάρυδο 1 κουταλακι γλ.σοδα 2 πορτοκαλια ξύσμα Μείγμα 2 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις 200γρ σιμιγδάλι ψιλο Σιροπι 500 γρ νερό 800 γρ.ζαχαρη 3 στικ κανέλα 4 γαρυφαλα 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο 150 γρ μέλι Καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το πορτοκαλί την ζάχαρη τα στικ κανέλας, και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε και το σιμιγδάλι. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε όλα τα άλλα υλικά. Ρίχνουμε τα υλικά μέσα στην λεκάνη με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγει το λάδι. Αφού […]

  • Σοκολατάκια για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς, μόνο με 3 υλικά!

    ΥΛΙΚΑ 400 γρ μπισκότα γεμιστά 200 γρ κρέμα τυρί 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το τυρί κρέμα. Τα ανακατεύουμε  μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημενη ζύμη . Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα βουτάμε ένα ένα. Τα  τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω τριμενο αμύγδαλο  αν θέλουμε. Βγάζουμε 30 με 35 τεμάχια. Περιμένω εντυπώσεις…

  • Μελομακάρονα για αυτούς που κάνουν διατροφή

    Μελομακάρονα για διαβητικούς και για αυτούς που κάνουν διατροφή. ΥΛΙΚΑ 200γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι 175γρ βρωμη αλεσμενη 1 σφηνακι ουίσκι 1 πορτοκαλί τον χυμό του και το ξύσμα του 200 γρ καρύδια αλεσμένα 100γρ φουντούκια αλεσμενα 1κ.γλυκου κανέλα 1κ.γλυκου γαρύφαλλο 1κ.σουπας μέλι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 200γρ κουβερτούρα λίγο βούτυρο για να γυαλίσει η κουβερτούρα. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μια Γκανάς σοκολατα ΥΛΙΚΑ 200 γρ κουβερτούρα 200 γρ κ.γαλακτος λίγο βούτυρο για την γυαλάδα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε την βρώμη αλεσμενη Τα καρύδια αλεσμένα το μέλι, το ουίσκι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα από το πορτοκαλί. Σε ένα άλλο μπωλ μουλιαζουμε τους χουρμάδες με ζεστό νερό να μαλακώσουν για 20 λεπτά. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά στραγγίζουμε τους χουρμάδες  και τους βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό από το πορτοκαλί  και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το μίγμα με τον πολτο στην λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά και […]

  • Βασιλόπιτα κέικ (πολίτικη)

    ΥΛΙΚΑ 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ άχνη 1 κ.σ ζάχαρη 4 βανιλιες 1/2  κ.γ μοσχοκάρυδο 7 γρ μαχλέπι 75 γρ γάλα 1/2 κγ μαστίχα 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  και τα ξύσμα από 1 πορτοκάλι 4 αυγά 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ άχνη για το στόλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά. Καθαρίζουμε με την μαρίζ τα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο  μπλέντερ βάζουμε την μαστίχα το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες, το μαχλέπι την ζάχαρη και τα χτυπάμε. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά το γάλα και  το ξύσμα απ’ το πορτοκαλί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ μέσα στον κάδο, και τέλος ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τα υλικά να έχουν όλα θερμοκρασία δωματίου, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top