ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου (χωρίς πέτσα)
  • 200 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 250 ml ελαφριά μπύρα
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα)
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • φέτα του τοστ
  • 3 πατάτες βραστές
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml χυμός λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για το μπακαλιάρο: Κόψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κομμάτια σερβιρίσματος (περίπου 80 γραμμάρια το καθένα). Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και ανακατεύουμε και τα αυγά. Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό, οπότε ενδεχομένως να προσθέσετε λιγότερη μπύρα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Βουτήξτε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, περίπου 5-6 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

2. Για τη σκορδαλιά: Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και πολτοποιούμε με τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Μουλιάζουμε τη φέτα του τοστ σε χλιαρό νερό, το στύβουμε καλά και ανακατεύουμε με το σκόρδο και τα αμύγδαλα. Καθαρίζουμε και λιώνουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο μείγμα του σκόρδου. Ανακατεύουμε τα πάντα με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ...

40 ΛΕΠΤΑ

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Μελιτζάνες με διάφορα τυριά στο φούρνο

    ΥΛΙΚΑ (6 ΜΕΡΙΔΕΣ) 3 μικρές μελιτζάνες (περίπου 1 κιλό) κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ. Σπρέι μαγειρικού λαδιού 1 1 ⁄ 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 500ml σάλτσα ντομάτας φρέσκοτριμμένο ​​μαύρο πιπέρι 150γρ. τυρί ricotta (τριμμένο) 125γρ τυρί φέτα (τριμμένο) 100γρ τυρί παρμεζάνα (τριμμένο) μικρά φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμάνετε ένα μεγάλο λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψεκάστε ελεύθερα τις φέτες μελιτζάνας και στις δύο πλευρές με λάδι. Τηγανίζουμε σε παρτίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τις μελιτζάνες σε ένα πιάτο. 2. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, και καρυκεύουμε με πιπέρι για γεύση. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. 3. Λιπάνετε ένα ταψί (βάθους περίπου 4-5 εκ.) με σπρέι λαδιού. Στρώνουμε […]

  • Κροκέτες φασολιών

    ΥΛΙΚΑ 1½ ποτήρι φασόλια 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 1 κ.γ. θυμάρι ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ποτήρι φρυγανιά ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε καλά τα φασόλια που έχετε φουσκώσει από το βράδυ. Λιώνετε τα φασόλια σε πουρέ. Προσθέτετε τα αρωματικά, το κρεμμύδι και το λάδι και πλάθετε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες. Πιέζετε τις μπαλίτσες ελαφρά στις άκρες και τις πασπαλίζετε με φρυγανιά. Τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με λάδι και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

  • Σαλάτα χταπόδι με μάραθο και πορτοκάλι

    Για το χταπόδι 300 γρ. χταπόδι καθαρισμένο 1 αστεράκι γλυκάνισος 1 πρέζα μαραθόσπορο 1 φύλλο δάφνης 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο στη μέση 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση 1/2 λεμόνι, κομμένο σε φέτες Για τη σαλάτα 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο σε φέτες 1 μεσαίου μεγέθους βολβός μάραθου, κομμένος σε πολύ λεπτές φέτες (τα πράσινα του μάραθου τα ψιλοκόβουμε για το γαρνίρισμα) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι 1 κ.γ. λευκό ξύδι Balsamico αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το νερό με τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο, τη δάφνη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το λεμόνι. Ρίξτε μέσα το χταπόδι και μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά (σιγοβράζοντας) για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Βγάζουμε το χταπόδι από το ζωμό, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Για το dressing, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύδι και […]

  • Σαλιγκάρια φρικασέ με αυγολέμονο

    ΥΛΙΚΑ Φρέσκα σαλιγκάρια (450γρ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 400 γρ. άγρια χόρτα 400 γρ. σταμναγκάθι 400 γρ. αντίδια 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ½ ματσάκι μάραθο ½ ματσάκι άνιθο 1 φακελάκι κρόκος κοζάνης σε σκόνη 3 φρέσκα αυγά 3 λεμόνια αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα, το σταμναγκάθι και τα αντίδια. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τα ζεματάμε για 5 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε καλά τα σαλιγκάρια και τα βράζουμε για 15 λεπτά με μια πρέζα αλάτι. Αλλάζουμε το νερό και τα ξαναβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Τώρα βάζουμε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα χορταρικά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα σαλιγκάρια. Εν τω […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top