ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ

  • 5 μεσαίου μεγέθους πιπεριές (προτιμήστε βιολογικές)
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. λευκό τυρί (θρυμματισμένο)
  • 3 κ.σ. σάλτσα άιβαρ (αλοιφή με πιπεριές Φλωρίνης και σκόρδο)
  • 2 κ.σ. sour cream (ξινόκρεμα)
  • λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές, τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύουμε το θρυμματισμένο τυρί, το αυγό, τη σάλτσα άιβαρ και την ξινόκρεμα, γεμίζουμε τις πιπεριές με αυτό το μείγμα.
  3. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι να τσιγαριστούν και από τις δύο πλευρές. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά έως μισή ώρα.

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Cheese cake με μελομακάρονα που περίσσεψαν, μόλις με 5 υλικά

    ΥΛΙΚΑ Για την βάση όλα τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν 1 λίτρο γάλα πλήρες 1 φακελάκι Γιώτης σοκολάτα 1 φακελάκι Γιώτης cheese cake 1 κουβερτούρα 125 γρ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σπάμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα τσέρκι, τα πιέζουμε καλά για να κάνουμε την βάση. Χτυπάμε το μείγμα με την σοκολάτα με 400 γρ. γάλα και το βάζουμε πάνω από τα μελομακάρονα. Χτυπάμε το μείγμα με το cheese cake με 500 γρ. γάλα και το βάζουμε πάνω από την σοκολάτα. Βάζουμε τα υπόλοιπα 100γρ.  γάλα σε ένα μπρίκι  και ρίχνουμε μέσα  τα 125 γρ σοκολάτας ψιλοκομμένα  μέχρι να λιώσει . Το ρίχνουμε πάνω από το cheese cake και σχεδιάζουμε με ένα πιρούνι το σχέδιο.

  • Πένες στο φούρνο με κοτόπουλο

    ΥΛΙΚΑ 500 γραμμ. πένες 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 1 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα ζωμό από κοτόπουλο 1/2 κούπα γάλα παρμεζάνα τριμμένη για το πασπάλισμα αλάτι, πιπέρι 2 κουτ. μαργαρίνη ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και βάλτε το σε  ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και ψήνετε το κοτόπουλο για 30′ περίπου. Όταν ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρά κυβάκια. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τώρα, σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε 2 κουταλιές μαργαρίνη, το αλεύρι και το ζωμό κοτόπουλου, που έχετε προηγουμένως χτυπήσει με το γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να πήξουν. Προσθέτετε και το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Βγάλτε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά και προσθέστε τις πένες και το κοτόπουλο. Τώρα μεταφέρετε το μείγμα […]

  • Μελομακάρονα

    ΥΛΙΚΑ Μείγμα 1 400 γρ χυμό πορτοκάλι 400γτ σπορέλαιο 180 γρ ελαιόλαδο 50 γρ άχνη 1/2  κ.γλυκου γαρύφαλλο 3 κ.γλυκου κανέλα 1/4   κ.γλυκου μοσχοκάρυδο 1 κουταλακι γλ.σοδα 2 πορτοκαλια ξύσμα Μείγμα 2 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις 200γρ σιμιγδάλι ψιλο Σιροπι 500 γρ νερό 800 γρ.ζαχαρη 3 στικ κανέλα 4 γαρυφαλα 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο 150 γρ μέλι Καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το πορτοκαλί την ζάχαρη τα στικ κανέλας, και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε και το σιμιγδάλι. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε όλα τα άλλα υλικά. Ρίχνουμε τα υλικά μέσα στην λεκάνη με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγει το λάδι. Αφού […]

  • Ντομάτες ψητές με μέλι, burrata και φιστίκια Αιγίνης

    ΥΛΙΚΑ 500 γρ. μεγαλόκαρπες ντομάτες 250 γρ. ντοματίνια 1 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι 120 γρ. Burrata (είναι ένα ιταλικό τυρί αγελαδινού γάλακτος φτιαγμένο από μοτσαρέλα και κρέμα) 1 χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας 3 κ.σ. φυστίκια Αιγίνης ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σταυρωτά στη μέση. Τις τοποθετούμε σε ταψί του φούρνου με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. 2. Ανακατεύουμε το μέλι, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι και αλείφουμε με αυτό τις κομμένες επιφάνειες της ντομάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C  για περίπου 20 λεπτά. 3. Εν τω μεταξύ, στραγγίστε (είναι μέσα σε υγρό) και χοντροκόψτε την burrata. Πλένετε τη μέντα, και κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες. Χοντροκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης. 4. Βγάζετε τις ντομάτες από το φούρνο και απλώνετε από πάνω την burrata, τη μέντα και τα φιστίκια Αιγίνης. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά, όσο η burrata θα λιώνει.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top