Το άπαχο φιλέτο στήθους κοτόπουλου και τα λαχανικά είναι ο τέλειος συνδυασμός για όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλών θερμίδων και υψηλή σε πρωτεΐνες. Συνοδέψτε τα σουβλάκια με ντιπ γιαουρτιού και δυόσμου.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου 
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • κλωναράκια δενδρολίβανο
  • κλωναράκια θυμάρι
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 ml Κεφίρ
  • 300 γρ. Γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)
  • κ.σ. Κρέμα γάλακτος
  • πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • ματσάκια φρέσκο δυόσμο
  • ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
  • 16 ντοματίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλύνετε τα στήθη κοτόπουλου και στεγνώστε τα, στη συνέχεια κόψτε τα σε κύβους και βάλτε τα σε ένα μπολ.
  2. Καθαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με το κοτόπουλο.
  3. Βγάζουμε τα φύλλα από τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι) και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το κεφίρ πάνω στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Το σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες (ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα).
  5. Ντιπ γιαουρτιού και δυόσμου: ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κύμινο σε ένα μικρό μπολ. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνουμε. Πλύνετε το δυόσμο και αφαιρέστε τα φύλλα. Αφήνουμε στην άκρη λίγα φύλλα για το γαρνίρισμα. Κόβουμε τον υπόλοιπο δυόσμο σε λεπτές λωρίδες. Ανακατεύουμε το δυόσμο στο μείγμα του γιαουρτιού και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  6. Πλύνετε τα φρέσκα κρεμμύδια και κόψτε σε κομμάτια 2 εκ. περίπου.
  7. Πλύνετε την πιπεριά, σκουπίστε την, κόψτε τη στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε την σε κομμάτια περίπου 2 εκ. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα στραγγίζουμε.
  8. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στραγγίζουμε. Φτιάξτε τα σουβλάκια, περάστε εναλλάξ σε καλαμάκια, ένα κομμάτι κοτόπουλο, ένα κομμάτι πιπεριά, ένα κομμάτι φρέσκο κρεμμύδι και ένα ντοματίνι.
  9. Ψήστε τα σουβλάκια σε προθερμασμένη σχάρα, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, για 12-15 λεπτά, αλείφοντας αρκετές φορές από τη μαρινάδα. Συνοδεύουμε τα σουβλάκια με το ντιπ γιαουρτιού και τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

45 ΛΕΠΤΑ

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

215

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Τηγανητός μπακαλιάρος με μπύρα & σκορδαλιά

    ΥΛΙΚΑ 600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου (χωρίς πέτσα) 200 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής 250 ml ελαφριά μπύρα 2 αυγά αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα) 6 σκελίδες σκόρδο 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα 1 φέτα του τοστ 3 πατάτες βραστές 300 ml ελαιόλαδο 125 ml χυμός λάιμ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Για το μπακαλιάρο: Κόψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κομμάτια σερβιρίσματος (περίπου 80 γραμμάρια το καθένα). Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και ανακατεύουμε και τα αυγά. Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό, οπότε ενδεχομένως να προσθέσετε λιγότερη μπύρα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Βουτήξτε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, περίπου 5-6 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 2. Για τη σκορδαλιά: Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και πολτοποιούμε με τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Μουλιάζουμε τη φέτα του τοστ σε χλιαρό νερό, το στύβουμε καλά και ανακατεύουμε με το σκόρδο και τα αμύγδαλα. Καθαρίζουμε […]

  • Σαλάτα ζυμαρικών με dressing

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 1/2 αγγούρι λεπτοκομμένο 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση 80 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING   1/2 λεμόνι, το χυμό του 2 κ.σ. ξύδι 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1/4 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι &πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Dressing: Προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μαζί. Προσθέστε σιγά σιγά και το ελαιόλαδο και χτυπήστε δυνατά ενώ το περιχύνετε. Σαλάτα: Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο σαλάτας και τα ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το dressing.

  • Μοσχάρι σε σάλτσα ντομάτας με ελιές και βασιλικό

    ΥΛΙΚΑ 1 ξερό κρεμμύδι  2 σκελίδες σκόρδο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. τοματοπολτός 500 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα 1 κ.γ. ρίγανη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ζάχαρη 200 γρ. ντοματίνια 150 γρ. μαύρες ελιές 1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι 4 λεπτές φέτες (κοτολέτες) μοσχαριού (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα) 2 κ.σ. φρεσκοκομμένος βασιλικός ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονσέρβα και τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και μια πρέζα ζάχαρη. Σιγοβράζουμε, με σκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ξεπλύνετε τα ντοματίνια και ψιλοκόψτε τα ή αφήστε τα ολόκληρα, όπως θέλετε. Προσθέστε τα ντοματίνια και τις ελιές στη σάλτσα και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ξύδι κατά βούληση. 2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι […]

  • Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί και μανιτάρια

    ΥΛΙΚΑ 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο 1½ κιλό μοσχαράκι ελιά κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκατοστά 2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι 2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ½ φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί (π.χ. Cabernet Sauvignon) 3 φύλλα δάφνης 1 κουτί ντομάτες σε κύβους, στραγγισμένες 1 συσκευασία ολόκληρα λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα 1 φλιτζάνι καρότα χοντροκομμένα 2 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. ξύδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο στο τηγάνι, σωτάρετε για 2 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη, ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε το μοσχαρίσιο κρέας με το 1 κ.γ. αλάτι και το ½ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε το κρέας στο τηγάνι, […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top