ΥΛΙΚΑ

  • 800 γραµ. μοσχάρι (ποντίκι)
  • 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 κλωνάρια σέλερι (ψιλοκομμένα)
  • 2 καρότα (ψιλοκομμένα)
  • 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 πράσο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα του)
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξετε βραστό μοσχάρι σούπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο. Όλα τα λαχανικά και το μοσχάρι να είναι κομμένα σε μικρές μπουκιές. Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά. Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του. Βράζουμε για περίπου 50′ με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το κρέας. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Έτοιμη η σούπα, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Πατάτες φούρνου αλλιώς

    ΥΛΙΚΑ 2 κιλά πατάτες 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 1 κ.γ. κάρυ 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα Λίγο λάδι ΒBQ  σάλτσα Αλάτι, Πιπέρι 1 κ.σ. μέλι 1 ποτηράκι του κρασιού με κρασί τις αρεσκείας σας Προαιρετικά πίτες (για σουβλάκια) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά τις κόβουμε κυδωνάτες μαζί με την φλούδα και τις βράζουμε για 15 λεπτά. Αφού βράσουν τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά και τοποθετούμε τις πατάτες. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα, τη BBQ σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, το λάδι, το κρασί και ανακατεύουμε, στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες. Από πάνω πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να γίνουν  τραγανές οι πατάτες και τέλος ρίχνουμε το κάρυ. Ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα περίπου. Γίνονται πεντανόστιμες, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μπούκοβο για να γίνουν ποιο πικάντικες. Συνοδεύεται με λίγες πιτούλες (για σουβλάκια) […]

  • Ριζότο με γαρίδες

    ΥΛΙΚΑ 3 κ.σ. βούτυρο 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κούπα ρύζι arborio Αλάτι 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου 1 1/2 κούπα ξηρό λευκό κρασί Χυμός από 2 λεμόνια 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό 1 κ.γ. μπούκοβο Μισό κιλό αποφλοιωμένες γαρίδες 1 κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 έως 6 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε 1 σκελίδα σκόρδο και μαγειρέψτε 1 έως 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά αλατίζουμε. Σε παρτίδες, αρχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, βεβαιωθείτε ότι ο ζωμός έχει απορροφηθεί πλήρως πριν προσθέσετε την επόμενη παρτίδα. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κούπα κρασί και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Εν τω μεταξύ μαγειρέψτε τις γαρίδες: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε […]

  • Dumplings ανατολής με sauce γιαουρτιού

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 400 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 1 αυγό Αλάτι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 200 γρ. αρνίσιος κιμάς 1 κρεμμύδι 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανο λίγο δυόσμο 1 κ.γ. σκόνη πάπρικα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ SAUCE  300 γρ. γιαούρτι (0,1% λιπαρά) 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. σκόνη πάπρικα hot ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Για τη ζύμη: Ανακατέψτε τα υλικά της ζύμης με περίπου 150 ml (περίπου 0,6 φλιτζάνι) χλιαρό νερό και ζυμώστε για να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Προσθέστε περισσότερο νερό και αλεύρι αν χρειάζεται, η ζύμη πρέπει να είναι λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά. 2. Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Προσθέστε και ανακατέψτε με τον κιμά, το δυόσμο, το μαϊντανό και την πάπρικα, και αλατοπιπερώστε. 3. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε τετράγωνα περίπου 3 cm. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης. Διπλώστε στο κέντρο […]

  • Μοσχαράκι γεμιστό με ελιές

    ΥΛΙΚΑ  4 φέτες (Κοτολέτες) μοσχαριού (από στρογγυλό), 140 γραμμάρια περίπου η κάθε μία 200 γρ. μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι) 1 χούφτα μαϊντανός 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 1 αυγό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.σ. αλεύρι  4 φρέσκα κρεμμυδάκια 400 γρ. ντοματίνια 1 σκελίδα σκόρδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 100 ml ξηρό λευκό κρασί μαϊντανός (για γαρνίρισμα) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπλύνετε τις κοτολέτες, στεγνώστε τις και χτυπήστε τις, αν χρειάζεται. Ψιλοκόβουμε περίπου τα 3/4 των ελιών. Ξεπλύνετε το μαϊντανό, ψιλοκόψτε το και ανακατέψτε με τις ελιές, την παρμεζάνα και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στη μισή από κάθε μοσχαρίσια κοτολέτα και διπλώστε την, τη στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και την αλευρώνουμε. Ξεπλύνετε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Ξεπλύνετε και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τις κοτολέτες μοσχαριού μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τις από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ντεγλασάρουμε το τηγάνι με […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top