ΥΛΙΚΑ

  • 800 γραµ. μοσχάρι (ποντίκι)
  • 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 κλωνάρια σέλερι (ψιλοκομμένα)
  • 2 καρότα (ψιλοκομμένα)
  • 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 πράσο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα του)
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξετε βραστό μοσχάρι σούπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο. Όλα τα λαχανικά και το μοσχάρι να είναι κομμένα σε μικρές μπουκιές. Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά. Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του. Βράζουμε για περίπου 50′ με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το κρέας. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Έτοιμη η σούπα, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top