Είναι το πιο τέλειο smoothie φράουλας που θα βρείτε! Ανακατεύεται εύκολα και έχει κρεμώδη υφή και φρουτώδη γεύση.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένες φράουλες
  • 1 μπανάνα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ¼ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα (ή γάλα αμυγδάλου ή γάλα βρώμης)
  • 1 ½ κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • ½ φλιτζάνι πάγο θρυμματισμένο
  • Προαιρετικά: 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου, ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια, φύλλα φρέσκιας μέντας ή φύλλα βασιλικού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, σπάζοντας σε κομμάτια τη μπανάνα. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και με αφρό. Αν θέλετε, γαρνίρετε με μια παγωμένη φράουλα και ένα κλωναράκι μέντας. Σερβίρουμε αμέσως ή το φυλάμε σε κλειστό βάζο στο ψυγείο για 2 μέρες.

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

5 ΛΕΠΤΑ

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Πίτσα με κουρκουμά και σάλτσα BBQ

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξ.μαγιά 1 πρέζα αλάτι 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι 1 κ. γλυκού κουρκουμά 1 κ. γλυκου ρίγανη 1 κ. γλυκου θυμάρι 330ml νερό ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ BBQ 3 κ. σούπας κέτσαπ 1 κ. σούπας πολτό ντομάτας 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα 1 κ. γλυκού γλυκιά πάπρικα 2 κ. σούπας μπάρμπεκιου του εμπορίου 1 πρέζα ρίγανη  (Προαιρετικά )   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ 15 φέτες γαλοπούλα 15 φέτες γκούντα 15 φέτες αέρος 15 φέτες καπνιστό τυρί 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κόκκινη 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Αμφιλοχίας   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό χλιαρό και ρίχνουμε την μαγιά το αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι πάντα κοσκινισμενο τον κουρκουμά το αλάτι την ρίγανη το θυμάρι και ανακατεύουμε. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά ρίχνουμε το νερό με […]

  • Μανιτάρια κρασάτα

    Ιδανικό ορεκτικό για τους λάτρεις των μανιταριών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μανιτάρια της αρεσκείας σας! ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μανιτάρια 1/2 φλιτζάνι λάδι 1/2 φλιτζάνι κρασί μαύρο, ξηρό Κόλιανδρο, πιπέρι και αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά, στραγγίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε στο λάδι και όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το κρασί και τον κόλιαντρο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να ψηθούν με το κρασί μέχρι να ετοιμαστούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.

  • Βασιλόπιτα κέικ (πολίτικη)

    ΥΛΙΚΑ 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ άχνη 1 κ.σ ζάχαρη 4 βανιλιες 1/2  κ.γ μοσχοκάρυδο 7 γρ μαχλέπι 75 γρ γάλα 1/2 κγ μαστίχα 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  και τα ξύσμα από 1 πορτοκάλι 4 αυγά 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ άχνη για το στόλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά. Καθαρίζουμε με την μαρίζ τα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο  μπλέντερ βάζουμε την μαστίχα το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες, το μαχλέπι την ζάχαρη και τα χτυπάμε. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά το γάλα και  το ξύσμα απ’ το πορτοκαλί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ μέσα στον κάδο, και τέλος ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τα υλικά να έχουν όλα θερμοκρασία δωματίου, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι […]

  • Cheese cake με μελομακάρονα που περίσσεψαν, μόλις με 5 υλικά

    ΥΛΙΚΑ Για την βάση όλα τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν 1 λίτρο γάλα πλήρες 1 φακελάκι Γιώτης σοκολάτα 1 φακελάκι Γιώτης cheese cake 1 κουβερτούρα 125 γρ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σπάμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα τσέρκι, τα πιέζουμε καλά για να κάνουμε την βάση. Χτυπάμε το μείγμα με την σοκολάτα με 400 γρ. γάλα και το βάζουμε πάνω από τα μελομακάρονα. Χτυπάμε το μείγμα με το cheese cake με 500 γρ. γάλα και το βάζουμε πάνω από την σοκολάτα. Βάζουμε τα υπόλοιπα 100γρ.  γάλα σε ένα μπρίκι  και ρίχνουμε μέσα  τα 125 γρ σοκολάτας ψιλοκομμένα  μέχρι να λιώσει . Το ρίχνουμε πάνω από το cheese cake και σχεδιάζουμε με ένα πιρούνι το σχέδιο.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top