Είναι η τέλεια συνταγή για smoothie μπανάνας: αφρώδης, κρεμώδης και ακριβώς η σωστή γλυκιά γεύση! Είναι φτιαγμένο με μη κατεψυγμένες μπανάνες, οπότε γίνεται σε λίγα λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 ½ φλιτζάνι πάγο θρυμματισμένο
  • ¼ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/2 έως 3/4 φλιτζάνι γάλα κανονικό ή γάλα αμυγδάλου ή βρώμης ή καρύδας
  • Προαιρετικά υλικά: 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο, ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1 έως 2 κουταλιές της σούπας καρύδα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, σπάζοντας τη μπανάνα σε κομμάτια (ξεκινήστε με ½ φλιτζάνι γάλα και στη συνέχεια αυξήστε τη ποσότητα όσο χρειάζεται). Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και αφρώδης, σταματώντας και ξύνοντας τις πλευρές αν χρειάζεται. Αν θέλετε, γαρνίρετε με μια φέτα μπανάνας. Σερβίρουμε αμέσως ή το φυλάμε σε κλειστό βάζο στο ψυγείο για 2 μέρες.

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

5 ΛΕΠΤΑ

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Ταλιατέλες με μανιτάρια και κιμά

    ΥΛΙΚΑ 500γρ. ταλιατέλες 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 πράσα ψιλοκομμένα 1 κρεμμυδάκι 3 ντομάτες ψιλοκομμένες 250γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα 1 κλαδάκι φασκόμηλο 4 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά. Μόλις τα δούμε να μαραίνονται, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, το φασκόμηλο,  αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες. Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τις ταλιατέλες να δέσουν με τον κιμά και τα μανιτάρια. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα  και καλή μας όρεξη!

  • Τηγανητός μπακαλιάρος με μπύρα & σκορδαλιά

    ΥΛΙΚΑ 600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου (χωρίς πέτσα) 200 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής 250 ml ελαφριά μπύρα 2 αυγά αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα) 6 σκελίδες σκόρδο 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα 1 φέτα του τοστ 3 πατάτες βραστές 300 ml ελαιόλαδο 125 ml χυμός λάιμ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Για το μπακαλιάρο: Κόψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κομμάτια σερβιρίσματος (περίπου 80 γραμμάρια το καθένα). Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και ανακατεύουμε και τα αυγά. Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό, οπότε ενδεχομένως να προσθέσετε λιγότερη μπύρα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Βουτήξτε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, περίπου 5-6 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 2. Για τη σκορδαλιά: Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και πολτοποιούμε με τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Μουλιάζουμε τη φέτα του τοστ σε χλιαρό νερό, το στύβουμε καλά και ανακατεύουμε με το σκόρδο και τα αμύγδαλα. Καθαρίζουμε […]

  • Κοτόπουλο Cacciatore

    ΥΛΙΚΑ 4 μπούτια κοτόπουλο 2 κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 2 καρότα τριμμένα 1 κλωνάρι φρέσκο θυμαρι 4 φύλλα ξερό φασκόμηλο 2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσαμικο 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 2 κουταλιές της σούπας πελτέ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σωτάρετε στο ελαιόλαδο τα μπούτια κοτόπουλο και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Έπειτα τον πελτέ, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Σβήστε με το κρασί και το ξύδι. Μόλις εξατμιστούν, βάλτε 3 φλυτζανια ζεστό νερό και αλατοπιπερώνετε. Κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύετε το φαγητό για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι μακρύκοκκο ή με πουρέ πατάτας.

  • Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα BBQ & πατάτες με σάλτσα τυριών

    ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία φτερούγες 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα 3 κουταλιές σούπας  BBQ σάλτσα 1 κουταλιά σούπας καπνιστή πάπρικα 4 κουταλιές σούπας λάδι 3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο μήλο Λίγο θυμάρι 1 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα 1 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι Λίγο αλάτι Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μπούκοβο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ολα τα υλικά τα βάζουμε σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε. Βάζουμε τις φτερούγες μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Καλό θα είναι να τα αφήσουμε 2 με 3 ώρες να μαριναριστούν. Αφού περάσει το δίωρο σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα  και βάζουμε τις φτερούγες πάνω. Βάζουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180 για αλλά 15 λεπτά. Τις γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Πάντα σύμφωνα με τον φούρνο μας. Την μαρινάδα που θα περισσέψει δεν θα την πετάξουμε θα την χρειαστούμε για […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top