ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι σε φιλετάκια κομμένα και χτυπημένα ελαφρώς (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κάνει για εμάς)
  • 80 γραμμάρια Βιτάμ
  • 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) κονιάκ
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 200 γραμμάρια βρασμένες ταλιατέλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το πασπάλισμα)
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να λιώσει και να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπέικον.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σoτάρουμε καλά.
  • Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα.
  • Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε, έως ότου δέσει τελείως.
  • Τέλος, ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε, έως ότου η σάλτσα χυλώσει επάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Σχόλια 0

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top