Το Prego είναι ένα πορτογαλικό σάντουιτς που παρασκευάζεται με λεπτές φέτες μοσχαρίσιου κρέατος (μπριζόλα κόντρα φιλέτο) που καρυκεύονται με σκόρδο, τηγανίζονται, σοτάρονται μαζί με κρεμμύδια και κρασί και στη συνέχεια τοποθετούνται μέσα σε ένα ψωμάκι. Το όνομα πρέγκο μεταφράζεται σε καρφί, αν και δεν είναι σίγουρο, πιστεύεται ότι αναφέρεται στην πράξη του χτυπήματος ή του καρφώματος φετών σκόρδου πάνω στο κρέας.

Αν και μερικές φορές σερβίρεται χωρίς καρυκεύματα, το prego συνήθως συνοδεύεται από μουστάρδα και καυτερή σάλτσα και περιστασιακά ολοκληρώνεται με ένα τηγανητό αυγό. Αν σερβίρεται σε πιάτο, συνήθως συνδυάζεται με πατάτες, ρύζι και τηγανητό αυγό, συνήθως ονομάζεται Prego no Pão.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top