ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

  • 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 1/2 αγγούρι λεπτοκομμένο
  • μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

 

  • 1/2 λεμόνι, το χυμό του
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδοψιλοκομμένη
  • 1/4 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι &πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Dressing: Προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μαζί. Προσθέστε σιγά σιγά και το ελαιόλαδο και χτυπήστε δυνατά ενώ το περιχύνετε.

Σαλάτα: Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο σαλάτας και τα ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το dressing.

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Vegan dressing με ταχίνι

    Αυτό το dressing με ταχίνι είναι ιδανικό για όποιον αγαπά τις Ασιάτικες γεύσεις. Το ταχίνι παρέχει άφθονη φυτική πρωτεΐνη καθώς και μια καλή δόση σιδήρου – ιδανική για χορτοφάγους και vegans. ΥΛΙΚΑ 1 βιολογικό λεμόνι 100 γρ. γιαούρτι σόγιας 4 κ.σ. ταχίνι 1 κ.σ. σησαμέλαιο Αλάτι Πιπέρι ¼ κ.γ. σκόνη πάπρικα ¼ κ.γ. σκόνη κύμινο 1 πρέζα κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Ξεπλύνετε το λεμόνι κάτω από ζεστό νερό και πάρτε το ξύσμα της φλούδας. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στύψτε το. 2. Ανακατεύουμε έντονα σε ένα μπολ το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού με το γιαούρτι, το ταχίνι, και το σησαμέλαιο, και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό. Καρυκεύουμε το dressing με το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο και την κανέλα.

  • Κλασικό παστίτσιο

    ΥΛΙΚΑ 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 650 με 700 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 3 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ  1 ξυλάκι κανέλας Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικό) φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι 650 με 700 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 100 γρ. μαργαρίνη 100 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 1 λίτρο φρέσκο γάλα, χλιαρό 2 αβγά, χτυπημένα πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα 250 γρ. ρεγκάτο τριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, για 5 – 7 λεπτά. Προσθέτουμε το κιμά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, το ξυλάκι κανέλας, το πιπέρι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, σκεπασμένο για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά (αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό). Προσθέτουμε το μαϊντανό (προαιρετικό) και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε το κιμά να […]

  • Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα BBQ & πατάτες με σάλτσα τυριών

    ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία φτερούγες 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα 3 κουταλιές σούπας  BBQ σάλτσα 1 κουταλιά σούπας καπνιστή πάπρικα 4 κουταλιές σούπας λάδι 3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο μήλο Λίγο θυμάρι 1 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα 1 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι Λίγο αλάτι Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μπούκοβο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ολα τα υλικά τα βάζουμε σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε. Βάζουμε τις φτερούγες μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Καλό θα είναι να τα αφήσουμε 2 με 3 ώρες να μαριναριστούν. Αφού περάσει το δίωρο σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα  και βάζουμε τις φτερούγες πάνω. Βάζουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180 για αλλά 15 λεπτά. Τις γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Πάντα σύμφωνα με τον φούρνο μας. Την μαρινάδα που θα περισσέψει δεν θα την πετάξουμε θα την χρειαστούμε για […]

  • Γεμιστή πέστροφα στο αλουμινόχαρτο

    ΥΛΙΚΑ 4 ντομάτες 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο 2 χούφτες φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός και εστραγκόν) 4 καθαρισμένες πέστροφες (περίπου 400 γρ. η κάθε μία) ½ λεμόνι (χυμός) αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 40 γρ. βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C convection. 2. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, και κόψτε τις σε κύβους. Ξεπλύνετε, και κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ξεπλύνετε τα μυρωδικά και ψιλοκόψτε τα. 3. Ξεπλύνετε καλά τις πέστροφες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε τις ελαφρά. Περιχύστε με χυμό λεμονιού και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. 4. Κόψτε 4 αρκετά μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου. Αλείψτε με λάδι τη γυαλιστερή πλευρά του φύλλου. Τοποθετήστε τα ψάρια σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου και γεμίστε την κοιλότητα με μυρωδικά, κρεμμύδια, σκόρδο και τις ντομάτες σε κύβους. Απλώστε την υπόλοιπη γέμιση πάνω από τα ψάρια. 5. Πασπαλίστε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top