ΥΛΙΚΑ

  • 1 μαρούλι
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 4 αυγά βρασμένα
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε σε φέτες και το τυρί σε κύβους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά και τη φέτα, προσθέτουμε και τα αυγά. Φτιάχνουμε και περιχύνουμε μια βινεγκρετ με το λάδι και το λεμόνι, και τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Dumplings ανατολής με sauce γιαουρτιού

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 400 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 1 αυγό Αλάτι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 200 γρ. αρνίσιος κιμάς 1 κρεμμύδι 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανο λίγο δυόσμο 1 κ.γ. σκόνη πάπρικα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ SAUCE  300 γρ. γιαούρτι (0,1% λιπαρά) 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. σκόνη πάπρικα hot ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Για τη ζύμη: Ανακατέψτε τα υλικά της ζύμης με περίπου 150 ml (περίπου 0,6 φλιτζάνι) χλιαρό νερό και ζυμώστε για να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Προσθέστε περισσότερο νερό και αλεύρι αν χρειάζεται, η ζύμη πρέπει να είναι λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά. 2. Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Προσθέστε και ανακατέψτε με τον κιμά, το δυόσμο, το μαϊντανό και την πάπρικα, και αλατοπιπερώστε. 3. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε τετράγωνα περίπου 3 cm. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης. Διπλώστε στο κέντρο […]

  • Γεμιστή πέστροφα στο αλουμινόχαρτο

    ΥΛΙΚΑ 4 ντομάτες 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο 2 χούφτες φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός και εστραγκόν) 4 καθαρισμένες πέστροφες (περίπου 400 γρ. η κάθε μία) ½ λεμόνι (χυμός) αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 40 γρ. βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C convection. 2. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, και κόψτε τις σε κύβους. Ξεπλύνετε, και κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ξεπλύνετε τα μυρωδικά και ψιλοκόψτε τα. 3. Ξεπλύνετε καλά τις πέστροφες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε τις ελαφρά. Περιχύστε με χυμό λεμονιού και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. 4. Κόψτε 4 αρκετά μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου. Αλείψτε με λάδι τη γυαλιστερή πλευρά του φύλλου. Τοποθετήστε τα ψάρια σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου και γεμίστε την κοιλότητα με μυρωδικά, κρεμμύδια, σκόρδο και τις ντομάτες σε κύβους. Απλώστε την υπόλοιπη γέμιση πάνω από τα ψάρια. 5. Πασπαλίστε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) […]

  • Μελιτζάνες και μανιτάρια στο φούρνο με τυριά

    3 μεγάλες μελιτζάνες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 250 γρ. μανιτάρια Agaricus, κομμένα σε φέτες (φρέσκα ή κονσέρβα) 3 σκελίδες σκόρδο 3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες 300 ml ντοματοχυμός (ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας) 1 κ.γ. ζάχαρη 280 γρ. γραβιέρα τριμμένη 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη ελαιόλαδο 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη 1 κ.γ. πάπρικα αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε τις μελιτζάνες, και τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις τηγανίζετε με ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε από τη φωτιά και τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μπλέντερ βάζετε τις ντομάτες (χοντροκομμένες) μαζί με το σκόρδο και τις κάνετε πολτό. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο, […]

  • Σοκολατάκια για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς, μόνο με 3 υλικά!

    ΥΛΙΚΑ 400 γρ μπισκότα γεμιστά 200 γρ κρέμα τυρί 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το τυρί κρέμα. Τα ανακατεύουμε  μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημενη ζύμη . Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα βουτάμε ένα ένα. Τα  τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω τριμενο αμύγδαλο  αν θέλουμε. Βγάζουμε 30 με 35 τεμάχια. Περιμένω εντυπώσεις…

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top