Μια απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή για vegan σαλάτα με κινόα, μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και φρέσκο ​​κόλιανδρο, και από πάνω φρέσκο ​​χυμό λάιμ και πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι – εμπνευσμένη από τις γεύσεις του Μεξικού. Αυτό το χορτοφαγικό πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο από το ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ

  • 1+2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 350 γρ. μαύρα φασόλια κονσέρβα
  • 1 φλιτζάνι κόκκους καλαμποκιού
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο σε μια κουταλιά της σούπας λάδι για 2-3 λεπτά, μετά προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ζεσταίνουμε για άλλα δύο λεπτά.
  2. Προσθέστε την κινόα και το ζωμό λαχανικών ή το νερό. Σκεπάζουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Αφήστε το σκεύος σκεπασμένο για 20-25 λεπτά, ανακατεύετε τακτικά, το μεγαλύτερο μέρος του υγρού πρέπει να απορροφηθεί.
  4. Προσθέστε τους κόκκους καλαμποκιού, τα μαύρα φασόλια και τη σκόνη τσίλι ή το πιπέρι καγιέν (για γεύση) μόλις ένα ή δύο λεπτά πριν μαγειρευτεί η κινόα. Ανακατεύουμε καλά για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά.
  5. Αποσύρετε την κινόα από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό λάιμ και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε ανακατεύοντας καλά.
  6. Προσθέστε φρέσκο ​​ψιλοκομμένο κόλιαντρο λίγο πριν το σερβίρετε!

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top