Για το χταπόδι

  • 300 γρ. χταπόδι καθαρισμένο
  • 1 αστεράκι γλυκάνισος
  • 1 πρέζα μαραθόσπορο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1/2 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

Για τη σαλάτα

  • 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο σε φέτες
  • 1 μεσαίου μεγέθους βολβός μάραθου, κομμένος σε πολύ λεπτές φέτες (τα πράσινα του μάραθου τα ψιλοκόβουμε για το γαρνίρισμα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι Balsamico
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το νερό με τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο, τη δάφνη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το λεμόνι. Ρίξτε μέσα το χταπόδι και μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά (σιγοβράζοντας) για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Βγάζουμε το χταπόδι από το ζωμό, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Για το dressing, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύδι και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Απλώνουμε τις φέτες του βολβού μάραθου σε μια πιατέλα και στρώνουμε από πάνω το χταπόδι και τις φέτες του πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με το dressing και το πράσινο ψιλοκομμένο μάραθο, σερβίρουμε αμέσως.

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Veggie Pizza

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ½  κούπα χλιαρό νερό 1 κ.σ. ζάχαρη 2 ¼ κ.γ. ξηρή μαγιά 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι 2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 1 κούπα σάλτσα ντομάτας αλάτι  φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι  ½  κούπα ψιλοκομμένη μοτσαρέλα ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα 1 χούφτα baby σπανάκι 1 κούπα μανιτάρια (φρέσκα σε φέτες) 1 μικρή κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη) 1 μικρή κίτρινη πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη) 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι (ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες) ρόκα (για γαρνιτούρα) ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220º C. 2. Ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 3. Απλώστε τη ζύμη στο ταψί χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα βουτηγμένα σε ελαιόλαδο. 4. Απλώστε μια λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας στην πίτσα και αλατοπιπερώστε. Πασπαλίστε τα τυριά πάνω από τη σάλτσα. Ρίχνουμε από πάνω το σπανάκι, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κόκκινο κρεμμύδι. […]

  • Μοσχάρι σε σάλτσα ντομάτας με ελιές και βασιλικό

    ΥΛΙΚΑ 1 ξερό κρεμμύδι  2 σκελίδες σκόρδο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. τοματοπολτός 500 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα 1 κ.γ. ρίγανη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ζάχαρη 200 γρ. ντοματίνια 150 γρ. μαύρες ελιές 1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι 4 λεπτές φέτες (κοτολέτες) μοσχαριού (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα) 2 κ.σ. φρεσκοκομμένος βασιλικός ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονσέρβα και τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και μια πρέζα ζάχαρη. Σιγοβράζουμε, με σκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ξεπλύνετε τα ντοματίνια και ψιλοκόψτε τα ή αφήστε τα ολόκληρα, όπως θέλετε. Προσθέστε τα ντοματίνια και τις ελιές στη σάλτσα και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ξύδι κατά βούληση. 2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι […]

  • Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

    Μια εύκολη και νόστιμη χειμωνιάτικη συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες! ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία κατεψυγμένος μπακαλιάρος φιλέτο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο 2 μικρά καρότα σε ροδέλες 4 κλωνάρια σέλινο 3 πατάτες κομμένες (κυδωνάτες) χυμό από 1 λεμόνι 4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι, Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες μαζί, έως ότου μαραθεί το κρεμμύδι. Σκεπάζετε με νερό και αλατίζετε. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το φαγητό σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το καρότο και η πατάτα. Κατόπιν, προσθέτετε το ψάρι και βράζετε για 10 λεπτά ακόμα. Αφαιρείτε το παραπανίσιο κρεμμύδι και το σέλινο. Βάζετε στο multi δύο-τρία κομμάτια πατάτας, μαζί με 2 κουτάλες ζωμό και το χυμό λεμονιού και αλέθεται καλά. Ρίχνετε το μείγμα στη σούπα και το αφήνετε να πάρει μία-δύο βράσεις, μέχρι να χυλώσει η σούπα. […]

  • Goulash (Γκούλας)

    Το γκούλας ήταν απλά εκπληκτικό. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ψητό ρύζι, αν και ταιριάζει εξαιρετικά με ζυμαρικά. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε καρότα και πιπεριές στα υλικά.  ΥΛΙΚΑ 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 700 γρ μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους 30 γρ κορν φλάουρ 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα 1/2 κγ μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα λαχανικών 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού 1 φλιτζάνι νερό 2-3 φύλλα δάφνης 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού (χρησιμοποιήστε φρέσκα αν έχετε) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.  Βουτάμε τα κομμάτια του βοείου κρέατος σε κορν φλάουρ και τα βάζουμε τα μισά να τηγανιστούν στην κατσαρόλα να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Επαναλάβετε το ίδιο με το άλλα μισά. Αν έχετε πολύ μεγάλη κατσαρόλα, τότε τα τηγανίζετε όλα μαζί. Αφήνουμε το ροδισμένο κρέας στην άκρη. […]

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top