ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 1 καρότο κομμένο κυβάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κίτρινο ρύζι
  • 250ml Ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράστε τα μουλιασμένα ρεβίθια μαζί με το καρότο (κύβους) και το ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) για 40 με 50 λεπτά σε μια κατσαρόλα
  • Συνεχίστε με ψήσιμο στο φούρνο στους 170°C για άλλη 1 με 1:30 ώρα
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι να γυαλίσει για ένα λεπτό και προσθέτουμε το ρύζι το ανακατεύουμε να γυαλίσει και αυτό
  • Έπειτα, ρίχνουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι
  • Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει χωρίς υγρά, αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία πετσέτα
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να χυλώσει
  • Προσθέστε μέσα στο ρύζι λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο για μια νότα δροσιάς στο πιάτο!

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top