ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. ρεβίθια
- 1 καρότο κομμένο κυβάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κίτρινο ρύζι
- 250ml Ζωμό λαχανικών
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλάτι & πιπέρι
- Ψιλοκομμένο δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράστε τα μουλιασμένα ρεβίθια μαζί με το καρότο (κύβους) και το ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) για 40 με 50 λεπτά σε μια κατσαρόλα
- Συνεχίστε με ψήσιμο στο φούρνο στους 170°C για άλλη 1 με 1:30 ώρα
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι να γυαλίσει για ένα λεπτό και προσθέτουμε το ρύζι το ανακατεύουμε να γυαλίσει και αυτό
- Έπειτα, ρίχνουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει χωρίς υγρά, αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία πετσέτα
- Αφήνουμε για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να χυλώσει
- Προσθέστε μέσα στο ρύζι λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο για μια νότα δροσιάς στο πιάτο!
Σχόλια 0