Νόστιμο ριζότο, εύκολο στην προετοιμασία και ακόμα πιο εύκολο στο μαγείρεμα, απλά απόλαυσα κάθε μπουκιά. Δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες για την προετοιμασία του, ούτε πολύ χρόνο. Μπορώ άνετα να πω ότι αυτό το πιάτο ανήκει στην κατηγορία γρήγορα πιάτα. 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλο κομμάτι φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.σ. vegeta (καρύκευμα λαχανικών)
  • 400 g ανάμεικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα, αρακά, πράσινα φασόλια, καλαμπόκι, λάχανο ή κάποιο άλλο έτοιμο μείγμα λαχανικών)
  • 1 φλιτζάνι ρύζι (πλυμένο)
  • μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • μπαχαρικά (μαύρο πιπέρι & κουρκουμά)
  • παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρώτα τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές (περίπου 15 λεπτά), ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέστε τη vegeta.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Τα λαχανικά θα βγάλουν νερό, τα τηγανίζουμε με συνεχή ανάδευση μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, αφήστε το να λιώσει.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και τηγανίζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό, και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.
  5. Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραψηθεί το ρύζι, δεν πρέπει να είναι ούτε σκληρό ούτε πολύ μαλακό.
  6. Αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη για άλλα 10 λεπτά και μετά όσο το ριζότο είναι ακόμα ζεστό σερβίρουμε.
  7. Τρίψτε από πάνω πολλή παρμεζάνα ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί γιατί το ριζότο δεν θα είναι αρκετά αλμυρό.
  8. Προαιρετικά, προσθέστε λίγη σάλτσα κάρυ ή σάλτσα σόγιας. Όλοι οι συνδυασμοί είναι υπέροχοι.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top