ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα ρύζι arborio
  • Αλάτι
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/2 κούπα ξηρό λευκό κρασί
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • Μισό κιλό αποφλοιωμένες γαρίδες
  • 1 κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 έως 6 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε 1 σκελίδα σκόρδο και μαγειρέψτε 1 έως 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά αλατίζουμε.
  2. Σε παρτίδες, αρχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, βεβαιωθείτε ότι ο ζωμός έχει απορροφηθεί πλήρως πριν προσθέσετε την επόμενη παρτίδα. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κούπα κρασί και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.
  3. Εν τω μεταξύ μαγειρέψτε τις γαρίδες: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και το μπούκοβο και ανακατέψτε για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν, για 3 με 4 λεπτά και μετά προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κρασί, αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά προσθέτουμε τις γαρίδες και την παρμεζάνα στο ριζότο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σαν κρέμα.
  4. Έτοιμο, πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό!

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top