ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα ρύζι arborio
  • Αλάτι
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/2 κούπα ξηρό λευκό κρασί
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • Μισό κιλό αποφλοιωμένες γαρίδες
  • 1 κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 έως 6 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε 1 σκελίδα σκόρδο και μαγειρέψτε 1 έως 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά αλατίζουμε.
  2. Σε παρτίδες, αρχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, βεβαιωθείτε ότι ο ζωμός έχει απορροφηθεί πλήρως πριν προσθέσετε την επόμενη παρτίδα. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κούπα κρασί και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.
  3. Εν τω μεταξύ μαγειρέψτε τις γαρίδες: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και το μπούκοβο και ανακατέψτε για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν, για 3 με 4 λεπτά και μετά προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κρασί, αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά προσθέτουμε τις γαρίδες και την παρμεζάνα στο ριζότο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σαν κρέμα.
  4. Έτοιμο, πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό!

Περισσότερες συνταγές

Loading…
  • Ομελέτα με λαχανικά

    ΥΛΙΚΑ (2 ΜΕΡΙΔΕΣ) 4 αυγά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους (βρασμένες) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 στήθος κοτόπουλου ψημένο και κομμένο σε κομματάκια 2 κ.σ. αρακά (βρασμένο) 100 γρ. τυρί κρέμα αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες, το κοτόπουλο και αναμειγνύετε για να ζεσταθούν όλα μαζί, αλατίζετε. Τα στρώνετε στη βάση του τηγανιού και περιχύνετε από πάνω τα αυγά. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν τόσο όσο να ροδίσουν από κάτω. Μεταφέρετε με προσοχή την ομελέτα σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε το τυρί κρέμα. Προσθέτετε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείστε το σκεύος στο φούρνο (ανάψτε το πάνω γκριλ μόνο) για λιγο μέχρι να ροδίσει.

  • Προφιτερόλ XXL με κρέμα πατισερί λευκή και κρέμα πατισερί σοκολάτας

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ 6 κρόκους 270 γρ. ζάχαρη 1 λίτρο γάλα πλήρες 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό 100 γρ. κορν φλάουρ 2 βανίλιες ή σταγόνες βανίλιας 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ 330 γρ κρέμα γάλακτος 30% (η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη καλά για να έχουμε αφράτη σαντιγί) 1 κ.σ. άχνη ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 200 γρ. κρέμα γάλακτος 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Λίγο βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το αλάτι, και το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει  πρώτα. Το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Το ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα το μείγμα μας και το κατεβάζουμε. Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και το βάζουμε στο κάδο του μίξερ. […]

  • Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

    ΥΛΙΚΑ 800 γραµ. μοσχάρι (ποντίκι) 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 2 κλωνάρια σέλερι (ψιλοκομμένα) 2 καρότα (ψιλοκομμένα) 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ 1 πράσο 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα 3 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 2-3 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα του) χυμό από 1 λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για να φτιάξετε βραστό μοσχάρι σούπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο. Όλα τα λαχανικά και το μοσχάρι να είναι κομμένα σε μικρές μπουκιές. Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά. Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του. Βράζουμε για περίπου 50′ με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν […]

  • Kέικ με πορτοκάλι

    ΥΛΙΚΑ 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα ελαιόλαδο 2 κούπες ζάχαρη 5 αβγά 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα 2 πορτοκαλιών (από βιολογικά πορτοκάλια)   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη με σύρμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα, τον χυμό και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25-30cm, ή σε μεγάλη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό). Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε ένα δίσκο.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top