ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ

  • 6 κρόκους
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες ή σταγόνες βανίλιας
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ

  • 330 γρ κρέμα γάλακτος 30% (η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη καλά για να έχουμε αφράτη σαντιγί)
  • 1 κ.σ. άχνη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Λίγο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το αλάτι, και το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει  πρώτα.
Το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Το ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα το μείγμα μας και το κατεβάζουμε. Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και το βάζουμε στο κάδο του μίξερ. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα. Όταν απορροφηθούν τα αυγά το μείγμα είναι έτοιμο.
Το βάζουμε σε κορνέ. Αν δεν έχουμε κορνέ μπορούμε να πάρουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και να φτιάξουμε τα σου μας.
Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και με το κορνέ μας φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες  σε μέγεθος καρυδιού.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 190 βαθμούς, και μετά χαμηλώνουμε στους 160 για 25 με 30 λεπτά.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα κάνουμε ποιο μεγάλα  και τα χρησιμοποιούμε με αλμυρη γέμιση  για μπουφέ.
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν  καλά.
Μπορούμε να τα βάλουμε σε σακουλάκι και να τα βάλουμε στην κατάψυξη ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε όταν θα τα ξανά χρειαστούμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Σε ένα μπολ βάζουμε τους 6 κρόκους, τα 100 γρ. κορν φλάουρ τα 130 γρ. ζάχαρη και τα 100 γρ. γάλα  χτυπάμε με ένα αναδευτήρι, τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (140 γρ.) το υπόλοιπο γάλα και τις βανίλιες.
Περιμένουμε να πάρει μια βράση, μόλις λιώσει η ζάχαρη το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το υλικό της κατσαρόλας μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε λίγο, όλο αυτό το ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει.
Μόλις δέσει το μείγμα ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, η πατισερί είναι έτοιμη.
Βάζουμε την μισή πατισερί σε ένα μπωλ και την σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη, θέλουμε η μεμβράνη να κολλάει πάνω στην πατισερί για να μην πιάσει πέτσα από πάνω. Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Στην υπόλοιπη πατισερι ρίχνουμε τα 200 γρ. κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι λιώσει η σοκολάτα. Βάζουμε την πατισερί σοκολάτα σε μπωλ και σκεπάζουμε με τον ίδιο τρόπο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος και τα 200 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η γκανάς μας ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
Στο μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε την τέλεια σαντιγί.
Όταν η σαντιγί αρχίσει και στέκεται είναι έτοιμη. Την βάζουμε σε μπωλ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να παγώσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ γιατί πραγματικά είναι XXL η ποσότητα. Παίρνουμε τα σου τα ανοίγουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και βάζουμε λευκή πατισερί μέσα αλλά και σοκολατένια, ότι θέλουμε.
Βάζουμε κρέμα μέσα στο μπωλ άσπρη, από πάνω σου, εναλλάξ, βάζουμε σοκολάτα πατισερί και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο αυτό το κάνουμε 4 φορές. Μόλις τελειώσει η διαδικασία αυτή από πάνω ρίχνουμε την Γκανάς σοκολάτας και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει βάζουμε την σαντιγί σε κορνέ και αρχίζουμε να στολίζουμε όπως θέλουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε φιλέ αμυγδάλου η ότι άλλο θέλουμε.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top