ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξ.μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1 κ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κ. γλυκου ρίγανη
  • 1 κ. γλυκου θυμάρι
  • 330ml νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ BBQ

  • 3 κ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κ. σούπας πολτό ντομάτας
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ. σούπας μπάρμπεκιου του εμπορίου
  • 1 πρέζα ρίγανη  (Προαιρετικά )

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ

  • 15 φέτες γαλοπούλα
  • 15 φέτες γκούντα
  • 15 φέτες αέρος
  • 15 φέτες καπνιστό τυρί
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Αμφιλοχίας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό χλιαρό και ρίχνουμε την μαγιά το αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι πάντα κοσκινισμενο τον κουρκουμά το αλάτι την ρίγανη το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά ρίχνουμε το νερό με την μαγιά και το λάδι ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημενη ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη αφού την καλύψουμε με μεμβράνη σε ζεστό μέρος ώστε να διπλασιαστεί  σε όγκο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε ένα ταψί μεγάλο με λάδι ρίχνουμε την ζύμη μέσα στο ταψί και με τα δάχτυλα μας ανοίγουμε την ζύμη μέχρι να καλύψουμε το ταψί.
Ρίχνουμε την σάλτσα και καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης.
Τέλος βάζουμε τα υλικά με την σειρά που ακολουθεί παρακάτω και αυτό γιατί αν βάλουμε το καπνιστό τυρί πάνω θα καεί, ξεκινάμε με την γαλοπούλα,  καπνιστό τυρί,  γκούντα, γραβιέρα Αμφιλοχίας, αέρος και  τέλος τις πιπεριές.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς αέρα.
Βάζουμε την πίστα για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σύμφωνα πάντα με τον φούρνο σας .
Τέλος αφού ψηθεί ρίχνουμε sauce BBQ και απογειώνουμε την γεύση.

 

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top